Fehér Dávid-Hegyi Lóránd - Fehér Dávid: Nádler István - A papír érintése/Touching Paper / Hegyi Lóránd: Nádler István
Megjelenés ideje: 2023-04-18
ISBN: 9789631369366
- oldal
Ára: 25000 Ft
Fehér Dávid: Nádler István - A papír érintése/Touching Paper / Hegyi Lóránd: Nádler István
"Az egyetemes alapállás megvédett attól, hogy teóriában gondolkodjam. Az egy teória, hogy geometrikus csak az lehet, ami a határok közt mozog. Én többször átléptem ezt a határt, mert az utamhoz az kellett."


Nádler István festőművész 1985-ös kiállítása után 2001-ben újra önálló tárlaton mutatta be újabb alkotásait a Műcsarnokban, és ez fölvetette egy, a szakmai pályáját átfogó könyv megjelentetését is. Az első fázisban nagy segítségére volt Hegyi Lóránd, aki vállalta, hogy megírja a könyv szövegét. A kortárs képzőművészeti életben elismert művészettörténész a tartalmi részben a főiskola utolsó évében festett Szamotrakei Niké című képet elemezve bontotta ki Nádler István festői karakterét, amely mindig a lent és a fent közt találja meg azt a nyugvópontot, ahol beléphet a festéshez szükséges szabad területre. Az albumban található képek jól érzékeltetik azokat a markáns változásokat, amelyek az ellentétek harmonizálásának a szándékával magyarázhatók.


A kortárs képzőművészet meghatározó egyéniségéről, Nádler István festőművész eddigi grafikai életművéről ad átfogó képet az az album, amely 2022 karácsonyára jelent meg. A könyv fejezetekbe rendezve érzékelteti a gimnáziumi évektől 2021-ig tartó évtizedek alkotói fázisait, jellemzőit. A rangos díjak sorával elismert művész, akitől a világ jelentős múzeumaiban láthatók festmények, több mint 900 grafikát válogatott és rendezett kötetbe, a képeket Fehér Dávid művészettörténész érzékletes tanulmánya kíséri.


Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ