
Megjelenés: 2008-01-28
ISBN: 9789631356946
72 oldal
Méret: 197 x 130 x 15
Ára: 1600 Ft
|
Frank Júlia konyhája - Szárnyasok
A gasztronómiai paletta minden színét felöleli a
Corvina Kiadó most induló sorozata, amelynek szerzője
Frank Júlia, a Magyarországon és külföldön is jól
ismert szakíró. Ezúttal elsősorban a nyersanyagok
állnak rendezőelvként a középpontban. Az egyes
kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és
szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát.
Mire a sorozat összes tagja megjelenik, vagyis két év
leforgása alatt, a gasztronómia teljes
keresztmetszete kirajzolódik az olvasó, jobban mondva
a főző asszony/ember előtt. Közös jellemzője a
recepteknek, hogy egyaránt megfelelnek a hagyományos
tematikai elvárásoknak és a mai egészséges étkezés
követelményeinek. Ugyanakkor olyan kreativitás
jellemzi őket, hogy a receptek olvastán még az is
fakanalat ragad, aki amúgy nemigen szokott. Frank
Júlia konyhája frissességének, modernségének és
kreativitásának igyekszik megfelelni a sorozat
újszerű, fiatalos designja is, amelynek
kialakításánál az is szempont volt, hogy a könyv
mindig kéznél lehessen a konyhában, és főzés közben
könnyen használható legyen.
|
|
 |
|
Gryllusok? Igen, ráadásul mindjárt hatan: Dániel, Vilmos, Dorka, Samu, Ábris és Alma. A könyv róluk, a hat Gryllusról szól. Arról, mi történt, történik velük, hogy mit gondolnak magukról...
|
|
A magyar nyelvű olvasóközönség a Krisztus utáni első és második század fordulóján élt Plutarkhosz nevét leginkább csak híres-nevezetes, Párhuzamos életrajzok című gyűjteményéből...
|
|