Megjelenés: 2010-12-13
ISBN: 9789631359350
100 oldal
Méret: 0 x 164 x 178
Ára: 1950 Ft
|
Hungarian Cookbook (Kis magyar szakácskönyv - angol)
E könyvecske 1934-ben jelent meg először. Jelen kiadvány ennek angol nyelvű, átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi szakácsok és háziasszonyok részére íródott, s így lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegyszerűbb ételek leírása is lényeges, és az éppen főzni tanuló honleányok részére is nélkülözhetetlen. Az átdolgozás során egyes receptek kimaradtak, viszont bekerült az elmúlt években elterjedt néhány új étel receptje. S így a könyv lényegében a mai konyhánkat leginkább jellemző fogások leírását tartalmazza, kiegészítve a Gundel család tagjainak kreációival. 32. kiadás - új borítóval és új tipográfiával.
|
|
 |
|
Gryllusok? Igen, ráadásul mindjárt hatan: Dániel, Vilmos, Dorka, Samu, Ábris és Alma. A könyv róluk, a hat Gryllusról szól. Arról, mi történt, történik velük, hogy mit gondolnak magukról...
|
|
Ki szerinted a legolvasottabb magyar író? Erre a kérdésre évtizedeken át rávágtuk, hogy Jókai Mór, Mikszáth Kálmán vagy Móricz Zsigmond. Aztán némi szünet után hozzátettük: de lehet,...
|
|