Bede Béla - Nemzeti parkok Magyarországon (orosz)
Megjelenés ideje: 2015
ISBN: 9789631363180
372 oldal
Méret: 197 x 130 x 197
Ára: 4990 Ft
Nemzeti parkok Magyarországon (orosz)
A Corvina tematikus útikönyvsorozatának negyedik kötete Magyarország tíz nemzeti parkját mutatja be részletesen: területét, nyitva tartását, elhelyezkedését, történetét, talaját, klímáját, növény- és állatvilágát, kulturális értékeit, a helyi nevezetességeket és az ott szervezett programokat.
Hazánkban 39 tájvédelmi körzet van, ezeket is részletesen leírja a kötet: terület, települések, látogatás, elhelyezkedés, talaj, klíma, növény- és állatvilág, kulturális értékek, egyéb nevezetességek szerint. Az ország 167 természetvédelmi területének természetvédelmi kezelője a hozzá legközelebb eső nemzeti park igazgatósága. Az adott nemzeti park és a hozzá tartozó tájvédelmi körzetek leírása után ezek ismertetésére is sor kerül.
Összesen 267 tanösvény szerepel az útikönyvben, amelyeknek szintén a nemzeti parkok a természetvédelmi kezelői. Ezek közül a 48 kiemelt jelentőségű, ,,kihagyhatatlan" tanösvényt írja le részletesebben a kötet a nemzeti parkok programjainál és a tájvédelmi körzetek egyéb nevezetességei között, de a többit is felsorolja név szerint a tíz fejezet legvégén.
Azoknak a kedvéért, akik egy bizonyos növény virágzása miatt látogatnak el egy-egy vidékre, a könyv elején 237 növény listája szerepel a virágzás idejének és a növény lelőhelyének megadásával. Az állatvilág látványosságaihoz (tiszavirágzás, madárvonulás stb.) kapcsolódó időpontokat az adott helyen ismertetjük részletesen.
Az útikönyvet 282 színes fotó teszi szemléletessé. A tájékozódást térkép és GPS-koordináták segítik.
Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ