Magyar László András - Solenoid és Pelithe
Megjelenés ideje: 2017-08-18
ISBN: 9789631364507
168 oldal
Méret: 0 x 200 x 180
Ára: 4990 Ft
Solenoid és Pelithe
A gyógyító ember kezdetleges sebészeti és fogászati műtéteihez ősidők óta használt szerszámokat. Ahogy az orvosi tudás és az emberiség technikai készsége gyarapodott, úgy tökéletesedtek ezek a szerszámok, és bonyolódtak lassan szerkezetekké, gépezetekké.
Ebben a kis könyvben képek és szórakoztatónak szánt magyarázatok segítségével érdekes, régi gyógyító szerken?tyűket kívántunk bemutatni. Vagyis nem egyszerű orvosi műszereket, eszközöket gyűjtöttünk egybe, hanem olyan bonyolultabb gyógyalkotmányokat, amelyek vagy telje?sen, vagy eredeti formájukban már rég eltűntek. Ihletőjük ugyanaz a 19. században megszülető egészségkultusz volt, mint amin a mai nagyhatalmú, értékrendünket és élet?módunkat egyaránt befolyásoló egészségipar alapul.
Az a világ, amelybe ez a könyv kívánja vezetni olvasóit, még csak a kezdet világa. A bájosan gyermeteg, gyakran mulatságos, ám mindenképpen érdekes és izgalmas kezdeté, amikor a gépek még nem uralkodtak rajtunk, hanem csak csodált barátaink és játszótársaink voltak, akiknek úgy örültünk egykor, mint ahogy új játékának örvend a kisgyerek.
Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ