Megjelenés: 2008-11-11
ISBN: 9789631357745
64 oldal
Méret: 197 x 130 x 10
Ára: 1600 Ft
|
Svédasztal magyarosan
Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek szánt
összes ételt-italt egyszerre kiteszik az asztalra,
ahonnan ki-ki kedve és gusztusa szerint válogat.
Svédasztalos büféről akkor beszélünk, ha a
büféasztalon többféle hideg és meleg étel, desszert
és ital található. Sok-sok előnye mellett az egyik,
hogy ki-ki olyan ételt szed a tányérjára, amilyet
szeret. A másik előnye, hogy a háziasszony az
ételeket előre elkészítheti, és egész este együtt
lehet a vendégekkel.
Ez a fajta vendéglátás a családi és a baráti
vendégségekben Magyarországon is tért hódított,
ugyanis még a legkisebb lakásban is megoldható,
mindössze egy nagy asztal szükséges hozzá.
Frank Júlia új sorozatának hatodik kötetében
svédasztalra való hideg és meleg ételekből,
desszertekből és italokból terít elénk bőséges és
ínycsiklandó választékot, miután megismertetett a
vendégvárás megszívlelendő tízparancsolatával.
|
|
|
|
Biztosan te is gyakran érzed úgy, hogy valamit jó lenne feljegyezni valahová: utazás közben listát készíteni a napi teendőkről, leírni a terveid, vagy csak megörökíteni egy érzést, egy...
|
|
,,Kávéház nélkül nincs irodalom" - írta Márai Sándor, és nem túlzott. A kávéház közel kétszáz évig nemcsak második lakhelye volt a magyar művészeknek, hanem az egymást formáló eszmék...
|
|