Dalos György - Világ proletárjai, bocsássatok meg!
Megjelenés ideje: 2009-11-30
ISBN: 9789631358636
80 oldal
Méret: 180 x 110 x 20
Ára: 1500 Ft
Világ proletárjai, bocsássatok meg!
,,Viccgyűjteményem anyagát nem a teljesség igényével állítottam össze. Zsenge gyermekkorom óta előszeretettel hallgattam és terjesztettem a népi humor e produktumait: az óvodában és az iskolában, a kórházban és a sitten, véget nem érő párttaggyűléseken és istentiszteleteken, vonaton és tudományos tanácskozásokon, sőt, temetéseken is. Egy egész politikai korszakon keresztül végig ott jártak a fejemben. Most, hogy ez a korszak, amelyben gyermekkorom, ifjúságom és felnőtt életem java része zajlott, egyszer s mindenkorra lezárult, véget ért, előbányászom emlékezetem mélyéről a témában szerzett tudásomat. Ez a búcsúm attól a hosszantartó léttől, amely egy kelet-európai szocialista ország polgáraként jutott nekem."

Dalos György


Három idézet a könyvből:

"Egy buzgó szovjet tévériporter beszámolója Hruscsov vidéki látogatásáról:
- Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - tréfálkozik a vonatból kiszálló Hruscsov elvtárs a kolhozparasztokkal.
- Jól vagyunk, jól vagyunk - tréfálkoznak a kolhozparasztok."

"Mi a különbség az amerikai és a szovjet AIDS-vírus között?
Az amerikai gyógyíthatatlan, a szovjet legyőzhetetlen."

"Halála után Kádár János a pokolra jut. Már melegítik neki a megfelelő, olajjal teli üstöt, amikor meglátja, hogy az egyik szomszédos cellában Leonyid Brezsnyev és Gina Lollobrigida szeretkezik. Kádár mélységes felháborodással fordul a főördöghöz:
- Hogy lehet, hogy nekem, aki az egész keleti tömb összes pártvezére közül a legliberálisabb voltam, egy üstben kell főnöm, míg ez a gazember a szerelem gyönyöreit élvezheti! Ez olyan, mintha még ki is tüntetnék.
- Kitüntetésről szó sincs - válaszolja a főördög -, ez Lollobrigida büntetése erkölcstelen életviteléért."

Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ