Frank Júlia - Halak, vadak
Megjelenés ideje: 2009-08-31
ISBN: 9789631358421
64 oldal
Ára: 1600 Ft
Halak, vadak
,,Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az asztalunkra kerül, nem reprezentálja azt a sok finomságot, amit a halhúsból el lehet készíteni. A legáltalánosabban elterjedt tonhal nem drága, és nagyon sokféle étel készíthető belőle. Természetesen a tengeri halak között vannak nagyon drága, különleges minőségűek, de ezeket nem minden nap eszi az ember. (A receptek között bőven találnak olcsóbb halfajtából készíthető ételt.) A tenger ,,gyümölcsei" (kagyló, rák, polip, tintahal stb.) pedig a legínyencebbeknek is csodálatos ízélményt kínálnak!
A vadhús ugyancsak nagyon egészséges húsfajta, sok benne az ásványi anyag, és nem zsíros. Élvezeti értéke magas, magyarán, nagyon finom! Tudom, hogy nem olcsó, de néha engedjék meg maguknak!
E kötetben szereplő ételek nagy része ünnepi alkalmakra tartogatott receptek, de találnak köztük hétköznapra való ízletes, és egyszerűen készíthető fogásokat is. Sok sikert kívánok az elkészítésükhöz!"
Frank Júlia
(1946-) gasztronómus, újságíró, több mint 60 szakácskönyv szerzője
Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ