Közönségtalálkozó lesz Uwe Neumahrral!
2024-05-17
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Goethe Intézet és a Corvina Kiadó közönségtalálkozóra hív minden érdeklődőt 2024. május 10-én 17 órára a FSZEK Ötpacsirta Szalonjába (Budapest VIII. Ötpacsirta utca 4.). Uwe Neumahr lesz a vendégünk, akinek Az írók kastélya című, kiadónk gondozásában nemrég megjelent műve adja az apropót magyarországi látogatására.
MEGJELENT
2023-11-30
Végre e-könyv formátumban is elkészült a Színész és célpont. Declan Donnellan ezt a könyvét 2000-ben írta, azóta 15 nyelven jelent meg, és mindmáig az egyik legfontosabb modern eszköztárnak számít a színészi munka gyakorlatához.
Mert utazni jó!
2023-07-20
Marco Polo könyveink színes képekkel, térképekkel illusztrált, naprakész információkat tartalmaznak.
Kner Albert - Művész, ikon, legenda
2023-07-06
A Kner család tagjai közismert szereplői a magyar művelődéstörténetnek. A népes família tagjai közül elsősorban a Gyomán nyomdát alapító Kner Izidor és legidősebb fia, Imre pályája feltárt. Az amerikai–magyar szerzőpáros könyve a család egy másik, különös tehetséggel megáldott tagjáról, a pályáját az Egyesült Államokban kiteljesítő Kner Albertről szól.
Petőfi megmondja
2023-06-08
Megjelent a "megmondja" sorozat hatodik kötete. A könyvről Király Leventével Juhász Anna beszélget június 2-án 17 órakor a FUGA-ban.
Húsvéti ajánlatunk
2023-04-05
Vincent Trybou: Az igazságtalanság pszichológiája Fordította: Kiss Kornélia Guido Tonelli: Idő - - Khronosz megölésének álma Fordította: Balázs István
A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról
2023-04-04
Anthony Summers korábban a BBC haditudósítója volt. Tíz nemzetközi sikert elért könyve közül a Kennedy elnök meggyilkolásáról szóló Conspiracy, és a The Secret Life of J. Edgar Hoover a legnépszerűbbek. Pulitzer-díjra jelölték, és ő az egyetlen, aki kétszer is megkapta a Gold Dagger-díjat, amelyet minden évben a legjobb krimi írójának ítélnek oda. A Netflixen is látható Marilyn Monroe rejtélye: a soha nem hallott szalagok címmel készült dokumentumfilm szakértő-narrátora, legújabb könyve, az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei pedig most a 20. század legnagyobb ikonjáról rántja le a leplet!
Egy beskatulyázhatatlan alkotó
2023-03-07
"Most leginkább a február végén a Corvinánál megjelenő Kedves Teréz! című könyvem és az irodalmi estek vannak előtérben, illetve a 30 éves születésnapi turnéját külföldön és itthon lebonyolító zenekarom az Anima Soud System, na meg a tanítás."
TARTALÉK
2023-01-10
Harry herceg, hivatalos nevén Henrik sussexi herceg nagy érdeklődéssel várt memoárja magyarul a Corvina kiadásában jelenik meg 2023. március 17-én. A memoár összességében 16 nyelven lesz elérhető nagyjából egyszerre a világ minden részén.
Az Év Legjobb Könyve 2022-ben
2022-12-21
Molnár Vilmos Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei – Rendhagyó legendárium című kötete kapta a Magyar Művészeti Akadémia irodalmi tagozatának az év legjobb könyvét elismerő díját.
Molnár Vilmos az év szerzője
2022-11-25
A 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Év Szerzője díját MOLNÁR VILMOS kapta. A csíkszeredai író a 2021-ben megjelent Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei – Rendhagyó legendáriumáért vehette át az idén első alkalommal átadott díjat.
76 éves korában elhunyt Frank Júlia, a Corvina Kiadó sztárszerzője
2022-10-18
Frank Júlia érettségi után volt bolti eladó, adminisztratív munkatárs, bemondó, korrektor, és később munka mellett estin végezte tanulmányait szociológia és esztétika szakon. Harmincas éveiben járva önmagára lelt a gasztronómia világában és végül híres gasztroújságíró lett. Olyannyira sikeressé vált, hogy 126 szakácskönyv megírásával, 5 millió eladott példányszámmal büszkélkedhetett, és 1992-ben még a Guiness Rekordok könyvében is elismeréssel jutalmazták.
Görgey Gábor búcsúztatása
2022-05-09
Május 13-án helyezik végső nyugalomra Görgey Gábor Kossuth-díjas írót, volt kulturális minisztert az Óbudai temetőben, gyászmisét május 14-én mondanak érte a Szent István-bazilikában Budapesten.
Miért jó naplót vezetni?
2022-01-28
Segít visszaemlékezni / Stresszcsökkentő hatása van / Könnyebbséget nyújt a problémák megoldásában / Növeli az önbizalmunkat
Gyógyító mesék felnőtteknek
2021-12-29
„Mivel pszichológus vagyok, én a pszichoterápiában használom, nem kis sikerrel a meséket. A pszichiátrián, a kardiológián és az onkológiai betegek pszichés vezetésében is nagy segítségemre vannak a mesék. Az élőszavas mesemondáskor a mesélő, és a mesehallgató között, nagyon mély bensőéges kapcsolat alakul ki. Ez a kapcsolat oldja a szorongásokat, félelemeket, hiszen a beteg úgy érzi, hogy nincs egyedül.” Csóka Judit
Könyvek amikből erőt meríthetünk
2021-12-29
A hatékony problémamegoldás, a sikeres gondolkodás olyan készségek, amelyek a boldog élethez nélkülözhetetlenek — az iskolapadban mégsem tanítják őket.
KAPD LE A SAJÁT HÁZICUKID!
2021-11-18
A Corvina Kiadó fotó- és filmpályázatot hirdet!
FOTÓPÁLYÁZAT
2021-11-04
Asimov fotópályázat A Corvina Kiadó fotópályázatot hirdet amatőr és profi fotósok számára. Olyan képeket várunk, amelyeken az éjszakai égboltot örökítettétek meg. A kiírás apropója Isaac Asimov klasszikus csillagászati ismeretterjesztő művének, A robbanó Napoknak az új kiadása.
Kivel találkozhat a személyesen szeptember 4-én, a Vörösmarty téren?
2021-08-26
A 92. Ünnepi Könyvhetet 2021. szeptember 2-5. között rendezik meg a tervek szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A négy napon át tartó, több száz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, zenés programokkal tarkított rendezvénnyé terebélyesedett.
Hollywood csúcsragadozója
2021-07-29
Harvey Weinstein egykor Hollywood legbefolyásosabb embere volt, a férfi azonban nem úgy használta ki az erejét, mint ahogyan azt egy szebb világban várnánk. A #metoo kampány idején több nő vádolta meg szexuális zaklatással, aminek meg is lett a böjtje: Weinstein 23 évet kapott, és bár ügyvédjei fellebbeztek a döntés ellen, azóta újabb vádat emeltek ellene, ami ha beigazolódik, a büntetése 36 évre is duzzadhat.
Megérkezett a Túlélők könyve!
2021-06-17
Ez a szuper képes zsebkönyv a kalandvágyó fiataloknak szól, és alapvető túlélési stratégiákat mutat be szélsőséges helyzetekben.
Sári László: Lin-csi apát pesti rokona / Online könyvbemutató
2021-06-15
Június 1-én, kedden 18 órakor Sári László: Lin-csi apát pesti rokona című legújabb könyvéről Király Levente beszélget az íróval. A beszélgetés látható a Corvina Kiadó FB oldalán.
Marco Polo a naprakész utitárs
2021-06-03
Naprakész információk, bárhová utazunk!
Ön is Fellini rajongó?
2021-05-25
Mutassa fel az Uránia Filmszínházba szóló, a Lélek festője című filmre vásárolt jegyét, és 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg Federico Fellini: Akarsz velem álmodni? című könyvét.
A Corvina Kiadó ismét tarolt.
2020-10-02
Kiosztották a Szép Magyar Könyv 2019 díjakat, ahol a Corvina Kiadó két könyve ismét díjazott lett! - Művészeti és ismeretterjesztő könyvek kategóriában Körner András: Költők a kabaréban című könyve vitte el a pálmát. - A főpolgármester különdíját pedig Dányádi Sára: Belvárosi növényvilág című könyve kapta.
"The James Tait Black Prize"
2020-08-25
George Szirtes: Előhívás című könyve 2019-ben a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg, Kúnos László fordításban. Most érkezett a hír, hogy George Szirtes ezzel a művével elnyerte Nagy-Britannia egyik legrangosabb irodalmi elismerését, a James Tait Black-díjat. Az angol nyelven megjelenő könyvek közül három kategóriában (szépirodalom, életrajz és dráma) választja ki az Edinburgh-i Egyetem bizottsága a győzteseket. A The Photographer at Sixteen (Maclehorse Press, 2019) életrajz kategóriában lett győztes. Gratulálunk az írónak!
„Nők csak meztelenül kerülhetnek be a Met. Museumba?”
2020-08-19
1989-ben a feminista aktivistákból álló Guerilla Girls csoport feltette a kérdést: „Nők csak meztelenül kerülhetnek be a Met. Museumba?” Ez a provokatív kérdés, amiből utóbb szitanyomat is készült, a múzeumlátogatók, gyűjtők és általában a művészeti világ figyelmét akarta felkelteni. A New York-i Metropolitan Museum of Artban, a világ egyik legkitűnőbb és leghíresebb intézményében szinte kizárólag férfi művészek képei szerepelnek. A Guerrilla Girs összeszámolta: a kiállító művészek kevesebb, mint 5 százaléka nő, az aktoknak viszont a 85 százaléka ábrázol nőket.
A színek képes története
2020-08-19
A színek történetét az ókori világtól napjaink technikai forradalmáig áttekintő könyvünk ugyanúgy szól a művészekhez, mint a történelem és a tudományok szerelmeseihez, vagy a designőrültekhez.
Koncz Zsuzsa a legjobbak között
2020-06-26
A Corvina Kiadó két könyve is a Best Print Hungary díjazottjai között van.
Gyászhír
2020-05-27
Életének 77. évében elhunyt Pálffi Katalin. Negyvennégy éven át dolgozott a Corvina Kiadóban mint szerkesztőségi titkár, példás szorgalommal és pontossággal tartotta rendben és intézte könyveink szerződéseit és jogdíjelszámolásait még nyugdíjas korában is. Odaadó figyelmére, önzetlen kedvességére, derűjére, nyugalmára mindig számíthattunk. Emlékét szívünkben őrizzük.
Bibó a karanténban!
2020-05-05
Majtényi László és Király Levente beszélgetését élőben követheted a Líra Könyv Facebook oldalán. „…sikerült … az államot ismét emberséget, adott szót, kölcsönösséget nem ismerő dúvaddá tenni. A legsürgősebb feladat ennek a dúvad-államnak minden megnyilvánulásait felszámolni.” (Bibó István, 1956. október 27-29.)
Biztos siker!
2020-02-21
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ezek a kiadványok nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánják nyújtani, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2019 novemberében nyilvánosságra hozott, 2020-as emelt szintű magyar nyelv és irodalom, valamint az emelt szintű történelem érettségi vizsga szóbeli témaköreinek sematikus kidolgozását adja, a Részletes Érettségi Vizsgakövetelmények alapján. Na és a matematika? A kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással és nem is előre gyártott mintatételekkel kívánja segíteni, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2019 végén nyilvánosságra hozott témakörök teljes kidolgozását adja, a Részletes Érettségi Vizsgakövetelmények alapján. A szóbeli vizsga tételei az itt tárgyalt témakörökből az adott bizottság által választott részek taglalását kérik majd, tehát konkrétan igen sokfélék lehetnek. Így pusztán - a ,,piacon" mára szép számban megjelenő - mintatételek megtanulása sem az eredményesség, sem a valódi tudás szempontjából nem helyettesíti az anyag egészéből való felkészülést.
Magyar szakácskönyv nyert a zsidó könyvek nemzetközi versenyén
2020-01-16
Idén először osztottak díjat gasztronómia kategóriában az amerikai Zsidó Könyvtanács által szervezett 69. Nemzeti Zsidó Könyvdíj versenyen. Itt nyert elsőként díjat a Corvina Kiadó gondozásában megjelent: Körner András: Magyar zsidó konyha című könyve.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!
2020-01-06
"Karácsonyi rege Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra..." Ady Endre
Hofi megmondja - Földalatti Slam extra a Magvető Caféban
2019-12-02
2019. december 2. 19.00 órakor kezdődik a Corvina Kiadó és a Földalatti Slam "Hofi megmondja" versenye. Bödőcs szerint Hofi a „fáraók helyett a néphez beszélt, akik építették a piramisokat.” 19.30 órakor bemelegítenek a zsűri tagjai. A meghívott vendégek, akik egyben a zsűrit is alkotják megidézik a legismertebb és a legnépszerűbb magyar humoristát, a kabaré műfajának megújítóját, a hazai stand-up comedy előfutárát: Hofi Gézát Zsűri: Sárközi Richárd, Békési Zoltán, Bánóczi Bea, Pion István
Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban című könyvének bemutatója
2019-11-12
November 12-én 19.30 órakor a Vígszínház Házi Színpadán. Szereposztás: Jászai Mari: Eszenyi Enikő Narrátor: Nyáry Krisztián Csinszka: Kopek Janka Léda: Petrik Andrea Ady: Wunderlich József A könyvről Hevesi Judit beszélget a szerzővel.
BIBÓ KONFERENCIA
2019-11-05
Időpont: 2019. november 5., 17.00 Helyszín: Nyitott Műhely (1123 Budapest, Ráth György u. 4.) Az Eötvös Károly Intézet és a Corvina Kiadó szervezésében. Előadók: Dénes Iván Zoltán: Szabadság – zsarnokság, emberi méltóság – félelem Fleck Zoltán: A kelet-európai társadalmi viszonyok Majtényi László: Bibó hatalommegosztási koncepciójának aktualitása
Kovács András: A Kádár-rendszer és a zsidók
2019-11-04
Időpont: 2019. november 4. (hétfő), 18:00 Helyszín: Magvető Café (1074 Budapest, Dohány u. 13.) A könyvről UNGVÁRY KRISZTIÁN beszélget a szerzővel.
Költők a kabaréban
2019-10-13
Körner András régóta várt könyvét október 13-án, 17 órakor a Rózsavölgyi Szalonban bemutatja az író, valamint Nádasdy Ádám és Saly Noémi.
A Magyar Nemzeti Galéria és a Corvina Kiadó bemutatja: László Fülöp élete és festészete:
2019-09-26
„A nagyvilág művésze vagyok…” László Fülöp (1869-1937) László Fülöp születésének 150. évfordulójára ez a szerény, de számottevő kiállítás kísérletet tesz arra, hogy a Budapesten született és külföldön híressé lett művész munkásságát bemutassa.
Sári László: Dilettánsok történelme című könyvének bemutatója
2019-09-25
A könyvről Király Levente beszélget a szerzővel. A nyugati világ történelméből azt olvassuk ki, hogy a nyughatatlan emberi természet a legvéresebb áldozatok árán sem csillapítható. A Nyugat történelme nem más, mint pusztító háborúk végtelen sorozata. Európa mindeközben haladást, fejlődést, szakadatlan tökéletesedést vizionál.
Beszélgetős Beke Marival
2019-09-17
2019. szeptember 17-én 16:00 órakor a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban (Hagyományok Háza), Bangó Alíz vendége Beke Mária művészetpedagógus, „utazó tehetséggondozó”.
Sári László: Dilettánsok történelme című könyvének bemutatója
2019-06-13
Időpont: 2019. június 13-án (csütörtök), 17:00 órakor a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest, Ráth György utca 4.) Király Levente beszélget az íróval, Sári Lászlóval.
Egész és a rész Lázár Antal építész Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia székfoglaló kiállítása és könyvbemutatója
2019-06-12
2019. június 12-én, szerdán 19 órakor a FUGA-ban (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.) várjuk az építészet iránt érdeklődőket, hogy a kiállítás mellett megismerhessék a Jelek a térben, Lázár Antal építészete című könyvet. A kiállítást megnyitja és a könyvet bemutatja Mártonffy Melinda művészettörténész.
George Szirtes: Előhívás – Anyám regénye könyvbemutató
2019-06-11
2019. június 11-én, kedden 17 órakor a Magvető Caféban George Szirtes új könyvéről Kúnos László, Rakovszky Zsuzsa és az író beszélget.
Városok és városlakók - A befogadó és a kirekesztő városok
2019-05-31
Szirmai Viktória „Városok és városlakók (A befogadó és a kirekesztő városok)” című könyvének ünnepélyes bemutatója és a bemutató alkalmából rendezett tudományos konferencia a Magyar Tudományos Akadémián. Az esemény regisztráció köteles.
Diplomaták mesélik - könyvbemutató
2019-05-28
2019. május 28. (kedd), 18 órakor a Magvető Caféban (1074 Budapest, Dohány utca 13.)a kötet szerkesztőivel Medgyes Péterrel és Varga Koritár Pállal Kepes András beszélget.Házigazda: Kúnos László
Történetírás az iszlámban - könyvbemutató
2019-05-23
A Keleti Források sorozat legújabb kötetét Simon Róbert írta. Május 23-án 17 órakor az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45.) Busztin György, volt nagykövet, valamint Kúnos László és Simon Róbert beszélget a könyvről.
Izrael70magyar - könyvbemutató
2019-05-11
Az elegáns kiállítású, színes albumot a szerzők közül POLITZER MAYMON és FRANK PÉTER mutatja be a Láng Tékában, május 11-én szombaton 16 órakor a Láng Tékában.
Izrael70magyar - könyvbemutató
2019-05-06
Az elegáns kiállítású, színes albumot a szerzők közül FENYVES GABRIELLA és SILLÓ SÁNDOR mutatja be az Írók Boltjában május 6-án, hétfőn 17 órakor.
Respekt - egy őszinte szexkönyv fiúknak. Könyvbemutató
2019-04-27
A Millenárison, a könyvfesztivál idején, április 28-án 15 órakor a Voitsky Zsuzsa teremben bemutatjuk a tabu döntögető, egyben hiánypótló könyvet.
Dedikálások a könyvfesztiválon
2019-04-27
Találkozzunk a könyvfesztiválon a Líra Kiadó standjánál! Miközben megismerhetik legújabb könyveinket, Íróinkkal is találkozhatnak.
Kiállításmegnyitó - Az ég madarai
2019-04-12
Szeretettel várjuk az érdeklődőket Makovecz-Nagy Szilvia grafikusművész Az ég madarai című kiállításának megnyitójára. A kiállítást 2019. április 12-én 18 órakor a Pócsmegyer Rendezvényközpontban (Pócsmegyer, Kossuth Lajos u. 27.) megnyitja Bíró József.
Ralph Brewster: Hontalanul Budapesten könyvbemutató és beszélgetés
2019-04-03
Időpont: 2019. április 3. 17.00 Helyszín: BTM Vármúzeum Gótikus terem (1014 Budapest, Szent György tér 2.)
Szelényi Iván új könyvének bemutatója március 28-án 16 órakor
2019-03-23
Időpont: 2019. március 28. (csütörtök), 16:00 Helyszín: Rózsavölgyi Szalon (1052 Budapest, Szervita tér 5.) A könyvbemutató résztvevői: Szelényi Iván, Kolosi Tamás, Csaba László, Voszka Éva Téma: Szelényi Iván: Tanulmányok az illiberális posztkommunista kapitalizmusról, 2014-2018 című könyvének bemutatójára.
Magyarázom a bizonyítványom - híres magyarok az iskolában
2019-03-11
Március 11-én 11 órakor a Nyíregyházi Levéltár Kutatótermében az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből című sorozat legújabb vendége Csiffáry Gabriella lesz.
Gyengébb? Nem! - Nőnapi borkóstoló
2019-03-08
Időpont: 2019. március 8., 16:00-21:30 Helyszín: Sofitel Budapest Chain Bridge / Magyarország borásznői ismét összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várjuk a hölgyvendégeket is!
Ismerjük meg a zsidó ünnepeket és hétköznapokat Czingel Szilvia szemével
2019-02-28
Czingel Szilvia: Ünnepek és hétköznapok - Zsidó vallásnéprajz a Kárpát-medencében c. könyvét február 28-án a Holokauszt Emlékközpont, Wallenberg termében bemutatja Verebély Kincső folklorista – nyugalmazott egyetemi tanár. A részvétel regisztráció köteles.
A múlt hosszúra nyúlt / Rajongód vagyok, Rock&Roll Áruház
2019-02-20
A múlt hosszúra nyúlt / Rajongód vagyok, Rock&Roll Áruház 2019. február 20. /// Hadik Irodalmi Szalon
Meghívó a Magyar származású fotográfusok Franciaországban az 1920-as évektől napjainkig c. könyv bemutatójára
2019-02-13
Szeretettel várjuk a fotográfia iránt érdeklődő olvasóinkat a Corvina Kiadó könyvbemutatójára, 2019. február 13-án, szerdán 19.30 órától a FUGA Építészeti Központba. A Magyar származású fotográfusok Franciaországban az 1920-as évektől napjainkig című könyvet bemutatja: ALFÖLDI RÓBERT.
Meghívó Az ég madarai című könyv bemutatójára
2019-01-28
Szeretettel várjuk a kuriózumok iránt érdeklődő, képzőművészet kedvelő olvasóinkat Szigeti Kovács Viktor és Makovecz-Nagy Szilvia: Az ég madarai című könyv bemutatójára január 23-án 18.00 órakor a Fuga - Építészeti Központba.
Meghívó É. Szabó Márta könyvbemutatójára
2018-12-11
A Corvina Kiadó és a Rózsavölgyi Szalon szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt december 1-én, szombaton 14 órától Érdi Szabó Márta könyvbemutatójára!
Meghívó Jaap Scholten legújabb könyvének bemutatójára
2018-11-14
A Corvina Kiadó szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Jaap Scholten: Spengler törvénye című könyvének bemutatójára
Interjú készült Koncz Zsuzsával
2018-09-06
Hosszú volt a hajunk, rövid a szoknyánk, de megtűrtek
Ismét kapható a Magyarázom a bizonyítványom
2018-08-08
A nagy sikerre való tekintettel újranyomtuk Csiffáry Gabriella könyvét, mely ismét kapható a könyvesboltokban!
Ebédet csomagoltunk a Magvető Caféban
2018-06-28
Az Ünnepi Könyvhét keretein belül szervezésre került Csigó Zita: Csomagolj ebédet! című könyvének bemutatója a Magvető Caféban június 8-án, pénteken, hat órától.
Sonnevend Júlia könyvbemutatója a Magvető Caféban
2018-06-14
A Corvina Kiadó szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Sonnevend Júlia: Határok nélkül című könyvének bemutatójára.
Cserhalmi Imre könyvbemutatója a Rózsavölgyi Szalonban
2018-06-05
A Corvina Kiadó szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Cserhalmi Imre: Törlesztés című könyvének bemutatójára.
Medgyes Péter könyvbemutatója a Magvető Caféban
2018-06-05
A Corvina Kiadó szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Medgyes Péter: Világgá mentem című könyvének bemutatójára.
Csigó Zita a Magvető Caféban
2018-06-04
Piknikezzünk a Magvetőben!
A Corvina Kiadó szerzői az Ünnepi Könyvhéten!
2018-06-01
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a június 7-11. között megrendezett Ünnepi Könyvhétre, melynek keretein belül több szerzőnkkel is találkozhatnak!
A Corvina Kiadó programjai és dedikálásai a Könyvfesztiválon
2018-04-11
Szerzőink és munkatársaink szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Millenárison!
Beszélgetés a NYUGAT + ZOMBIK című képregényről
2017-12-14
Beszélgetés a NYUGAT + ZOMBIK című képregényről 14-én, 18 órától a Magvető Caféban!
A függöny mögött KÖNYVBEMUTATÓ
2017-12-12
Czank Lívia: A függöny mögött című könyvének bemutatóját 2017. december 12-án tartjuk a Magvető Caféban!
Meghívó Bereményi Géza - Vető János: Antoine és Désiré könyvbemutatójára
2017-12-05
Könyvbemutató dec. 5-én 19.00-kor, a Magvető Caféban. A szerzőkkel Jánossy Lajos beszélget, Víg Mihály Cseh Tamás-dalokat játszik. A belépő 500 forint, amely levásárolható. Mindenkit szeretettel várunk!
Meghívó Nyáry Krisztián új könyvének bemutatójára
2017-12-01
Nyáry Krisztián új könyvének bemutatóját december 1-jén, 18 órától tartjuk a Magvető Caféban.
Meghívó Csóka Judit: Mesék a gyógyulásról című könyvének bemutatójára
2017-11-30
A Mesék a gyógyulásról című könyv bemutatóját november 30-án, Székesfehérváron tartjuk.
Meghívó Szabó Edit: Gyengébb? Nem! című könyv bemutatójára
2017-11-21
Szabó Edit: Gyengébb? Nem! című könyvének bemutatóját 2017. november 15-én, 18 órától tartjuk a Magvető Caféban!
A Corvina Kiadó programja az Olvasás Éjszakáján
2017-09-16
Magyar László András vezet anekdotákon át a régi orvosi szerkezetek világába. Moderátor: Király Levente
Meghívó Lázár Egon: Ráadás című könyvének bemutatójára
2017-09-10
Lázár Egon: Ráadás című könyvének bemutatóját 2017. szeptember 10-én, 15:30-tól tartjuk a Vígszínházban.
Játékok és szerelmek a Pozsonyi Pikniken!
2017-09-02
Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián: Játékok és szerelmek! Ízelítő a Pozsonyi Pikniken!
Sok-sok olvasnivaló nyárra!
2017-07-07
Olvasson Corvinás könyveket nyáron is! :)
Fekete Gábor kiállítása a NextArt Galériában
2017-07-06
Fekete Gábor kiállítása július 6-án nyílik a NextArt Galériában.
Murányi András dedikál!
2017-06-17
Murányi András június 17-én, 11 órától dedikál a Láng Tékában!
Dedikálás!
2017-06-16
Június 17-én, szombaton 11 órakor dedikálás a Láng Tékában.
A Corvina Kiadó újdonságai és dedikálásai az Ünnepi Könyvhéten
2017-06-10
Szeretettel várjuk kedves olvasóinkat a Corvina Kiadó standjánál!
Meghívó Körner András: A magyar zsidó konyha című könyvének bemutatójára
2017-06-07
Körner András: A magyar zsidó konyha című könyvének bemutatóját június 7-én, 15 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban. A szerzővel Szederkényi Olga beszélget.
Meghívó Fesztbaum Béla: Aki Budapestet mulattatja, de Kolozsvárról álmodik... című könyvének bemutatójára
2017-06-01
Fesztbaum Béla: Aki Budapestet mulattatja, de Kolozsvárról álmodik...című könyvének bemutatóját június 1-jén, 16 órától tartjuk a Vígszínházban. Mindenkit szeretettel várunk!
Meghívó Simon Róbert: Buddha vagy Jézus? című könyvének bemutatójára
2017-05-24
Simon Róbert: Buddha vagy Jézus? című könyvének bemutatóját 2017. április 14-én, szerdán, 17 órától tartjuk az Írók Boltjában. Mindenkit szeretettel várunk!
Meghívó Nyáry Krisztián és a Kováts Kriszta Kvintett: Játékok és szerelmek című könyvének és lemezének bemutatójára
2017-05-24
A Kováts Kriszta Kvintett és Nyáry Krisztián: Játékok és szerelmek című könyvének és lemezének bemutatóját 2017. május 24-én, szerdán, 19 órától tartjuk a Magvető Caféban.
Meghívó Léner Péter: Sztankay című könyvének bemutatójára
2017-04-20
Léner Péter: Sztankay című könyvének bemutatóját április 12-én, szerdán tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban. Közreműködik: Bodrogi Gyula, Léner Péter és Schnell Ádám!
A Corvina programjai és dedikálásai a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2017-04-20
Bede Béla, Beke Mari és Murányi András könyvbemutatója! Rajtuk kívül dedikál Fesztbaum Béla és Léner Péter. Mindenkit szeretettel várunk!
Meghívó Sir Angus Stewart Deaton: A nagy szökés című könyvének bemutatójára
2017-04-05
Sir Angus Stewart Deaton: A nagy szökés című könyvének bemutatóját április 5-én tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Dícsérő oklevél
2017-04-03
A Szép Magyar Térkép 2016 pályázatán a Magyarország borvidékei című térképünk dicsérő oklevélben részesült.
Bernard Adams 80. születésnap
2017-02-17
Isten éltesse Bernard Adams műfordítót!
Meghívó az Isten oltó-kése című könyvünk bemutatójára
2017-01-19
Isten oltó-kése című kötetünk bemutatóját január 19-én, csütörtökön, 18 órától tartjuk a Kolta Galériában. Mindenkit szeretettel várunk.
Könyvbemutató és kiállítás a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban
2016-12-14
Márton Ildikó kiállításmegnyitója és az Isten oltó-kése című kötet bemutatója.
Meghívó Lipovecz Iván: Elnökök, kormányfők, vezérek című könyvének bemutatójára
2016-12-07
Lipovecz Iván Elnökök, kormányfők, vezérek című könyvének bemutatóját december 7-én, 16 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban!
Meghívó Ráday Mihály és Katona Tamás: Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékhelyei II. kötetének bemutatójára
2016-11-11
Ráday Mihály és Katona Tamás: Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékhelyei II. kötetének bemutatóját a Magyar Nemzeti Múzeumban tartjuk, november 2-án, 16 órakor.
Meghívó Fekete Gábor – Dés Mihály: Budapest, ha leszáll az est című fotóalbumának bemutatójára
2016-11-11
Fekete Gábor Budapest, ha leszáll az est című könyvének bemutatóját 2016. november 11-én, pénteken, 18 órától tartjuk a Mai Manó Házban. Mindenkit szeretettel várunk!
Festők, múzsák, szerelmek – Meghívó könyvbemutatóra és kiállításra Nyáry Krisztián új kötetének megjelenése alkalmából
2016-11-02
Nyáry Krisztián Festői szerelmek című könyvének bemutatóját és a kötet által inspirált kiállítás megnyitóját 2016. november 2-án, 18 órakor tartjuk a Kieselbach galériában.
Meghívó Kati Marton: A kém című könyvének bemutatójára
2016-10-24
Kati Marton A kém című könyvének bemutatóját 2016.10.24-én, 16 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban!
Tabuk nélkül a Bálint Házban
2016-10-20
Kovács Mónika október 20-án, 18 órakor Kollektív emlékezet és a holokausztmúlt Magyarországon: fájdalmak, bűntudatok és együttélés címmel tart előadást a Bálint Házban.
Meghívó Huszár Tibor: Tiszakécskétől a Bródy Sándor utcáig című könyvének bemutatójára
2016-10-05
Huszár Tibor Tiszakécskétől a Bródy Sándor utcáig című könyvének bemutatóját október 5-én, szerdán, 16 órakor tartjuk az Írók Boltjában.
Őszre várjuk Nyáry Krisztián új könyvét! Beleolvasó!
2016-07-07
Szinyei Merse Pál és Probstner Zsófia szerelme
Átadták a Szép Magyar Könyv 2015 verseny díjait
2016-07-05
Díjat nyert A völsungok története, a Merész magyarok és 1956 plakátjai!
Meghívó Dr. Sándor Zsuzsa: Az auschwitzi könyvelő című könyvének bemutatójára
2016-06-13
Dr. Sándor Zsuzsa: Az auschwitzi könyvelő című kötetének bemutatóját június 13-án, hétfőn, 17 órakor tartjuk az Újlipótvárosi Klub Galériában.
A Corvina Kiadó szerzőinek dedikálásai Ünnepi Könyvhéten
2016-06-08
Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Corvina Kiadó standjánál (51-es).
Meghívó Simon Róbert: Politika az iszlámban című könyvének bemutatójára
2016-06-02
Simon Róbert: Politika az iszlámban - A muszlim társadalom anatómiája című könyvének bemutatóját 2016. június 2-án, 17 órától tartjuk az Írók Boltjában.
A Corvina Kiadó programjai és új könyvei a XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2016-04-21
Időpont: 2016. április 21–24. Helyszín: Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Meghívó Kopócsy Anna: KUT – Képzőművészek Új Társasága (1924-1950) c. könyvének bemutatójára és A KUT képeskönyve c. kiállítás megnyitójára
2016-03-03
Kopócsy Anna: KUT – Képzőművészek Új Társasága (1924-1950) című könyvének bemutatóját és a hozzá kapcsolódó, A KUT képeskönyve c. kiállítás megnyitóját 2016. március 3-án, 17 órától tartjuk a Haas Galériában.
Meghívó Czank Lívia IGEN! – Minden, amit az esküvőről tudnod kell című könyvének bemutatójára
2016-02-04
Czank Lívia IGEN! című könyvének bemutatóját február 4-én, 16 órakor tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Meghívó Huszár Tibor: Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című könyvének bemutatójára
2016-01-14
Huszár Tibor: Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című könyvének bemutatóját 2016. január 14-én, csütörtökön, 17 órától tartjuk az Írók boltjában. Mindenkit szeretettel várunk!
Békés, boldog ünnepeket kívánunk!
2016-01-06
Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kíván a Corvina Kiadó!
Nyáry Krisztián pénteken a Mozsár Kávézóban dedikál
2015-12-18
Péntek délután Nyáry Krisztián a Nagymező utcai Mozsár Kávézóban, 15 és 18 óra között várja mindazokat, akik a korábbi alkalmakról lemaradtak, de szeretnének dedikált könyvet.
Meghívó Nyáry Krisztián: Merész magyarok című könyvének bemutatójára
2015-11-23
Nyáry Krisztián Merész magyarok című könyvének bemutatóját november 23-án, hétfőn, 20 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban. Mindenkit szeretettel várunk!
Meghívó Görgey Gábor: A kivégzés éjszakája című kötetének bemutatójára
2015-11-18
Görgey Gábor: A kivégzés éjszakája című könyvének bemutatóját november 18-án, szerdán 16:30-tól tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Meghívó Vétek György – Rosenstein Róbert: Sörkönyv c. kötetének bemutatójára
2015-11-12
Vétek György – Rosenstein Róbert: Sörkönyvének bemutatóját 2015. november 12-én, csütörtökön, 18 órától tartjuk az Élesztőben. Mindenkit szeretettel várunk!
Körner András dedikál az Írók boltjában
2015-10-14
Október 14-én, szerdán 17 órától Körner András az Írók boltjában dedikálja Hogyan éltek? 2. - A magyar zsidók hétköznapi élete 1867-1940 - Családi, vallási és társas élet, tanulás, katonaélet, nyaralás, sportolás, jótékonyság című könyvét.
Meghívó Darvasi Ferenc: Köztünk vagy. Beszélgetések Mándy Ivánról című könyvének bemutatójára
2015-10-08
Darvasi Ferenc: Köztünk vagy. Beszélgetések Mándy Ivánról című könyvének bemutatóját október 8-án, 19 órakor tartjuk a Nyitott Műhelyben!
Meghívó Körner András: Hogyan éltek – A magyar zsidók hétköznapi élete 1867–1940 2. című könyvének bemutatójára
2015-10-08
Körner András: Hogyan éltek 2. A magyar zsidók hétköznapi élete 1867–1940 2. című könyvének bemutatóját október 8-án, 16 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Meghívó Stella Kuylenstierna-Andrássy: Ég a puszta című könyvének bemutatójára
2015-09-15
Stella Kuylenstierna-Andrássy Ég a puszta című könyvének bemutatóját szeptember 2-án, szerdán, 16 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban!
Dedikálások a Könyvhéten
2015-06-06
A Corvina Kiadó szerzőinek dedikálása a Vörösmarty téren, a Corvina Kiadó standjánál.
Meghívó Léner Péter: Pista bácsi, Tanár úr, Karcsi című könyvének bemutatójára
2015-06-02
Léner Péter új könyvének bemutatóját június 4-én, csütörtökön, 16 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Meghívó Horváth István – Heltai András: A magyar–német játszma című könyvének bemutatójára
2015-04-27
Április 27-én hétfőn, 16 órakor tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban Horváth István – Heltai András: A magyar–német játszma című könyvének bemutatóját.
A Corvina Kiadó programjai és új könyvei a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2015-04-23
Mindenkit szeretettel várunk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol bemutatjuk Bede Béla: Nemzeti parkok Magyarországon és Shlomo Avineri: Herzl c. könyveit. Dedikál: Bede Béla, Dés Mihály, Hoppál Bori, Nyáry Krisztián és Shlomo Avineri.
Buzinkay Géza könyvbemutatója Egerben
2015-04-17
Április 17-én, pénteken, 15:30-kor az egri Bródy Sándor Könyvtárban Buzinkay Géza: Egy magyar úr a XX. században c. könyvét mutatja be Romsics Ignác.
Koltai Tamás: Tapsrend című könyvének bemutatója
2015-04-14
Koltai Tamás: Tapsrend című könyvét 2015. április 10-én, 15:30-kor a Rózsavölgyi Szalonban Mácsai Pál mutatja be.
Hargittai Balázs – Hargittai Magdolna – Hargittai István: Különleges elmék - Találkozás 111 híres tudóssal című könyvének bemutatója
2015-03-18
A Különleges elmék című könyv bemutatóját 2015. március 18-án, szerdán, 16 órakor tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
GEORG KLEIN: ÜSTÖKÖSÖK CÍMŰ KÖNYVÉNEK BMUTATÓJA
2015-02-07
Georg Klein: Üstökösök című könyvének bemutatóját 2015. február 7-én, szombaton 16 órától tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Nyáry Krisztiál Pécsett dedikál!
2015-01-24
2015. január 24-én, 11 és 12 óra között Nyáry Krisztián a pécsi Fókusz Könyváruházban dedikál!
E. Kovács Péter: Zsigmond király Sienában című könyvének bemutatója
2015-01-22
E. Kovács Péter: Zsigmond király Sienában című művének bemutatóját január 22-én, 16 órakor tartjuk a Rózsavölgyi Szalonban.
Kellemes Ünnepeket!
2015-01-06
Békés, boldog karácsonyt és új esztendőt kívánunk!
DÉS MIHÁLY DEDIKÁL AZ EUROPEUMBAN!
2014-12-24
2014.12.19-én, pénteken 17 órától Dés Mihály dedikál az Europeum Bevásárlóközpontban!
BESZÉLGETÉS DUMAS KONYHASZÓTÁRÁRÓL
2014-12-15
2014.12.15-én, hétfőn, 17 órától, a Fókusz Könyváruházban Szederkényi Olga és Harmath Csaba beszélgetnek a francia mester Konyhaszótáráról!
NYÁRY KRISZTIÁN DEDIKÁL!
2014-12-12
2014. 12. 12-én, pénteken, 16 és 20 óra között az Átrium Film-Színházban Nyáry Krisztián dedikálja könyveit!
KÖNYVBEMUTATÓ DECEMBER 11-ÉN
2014-12-08
Buzinkay Géza: Egy magyar úr a XX. században című könyvének bemutatója
KÖNYVBEMUTATÓ NOVEMBER 27-ÉN!
2014-12-01
Konyhaszótár: Alexandre Dumas szakácskönyve
KÖNYVBEMUTATÓ OKTÓBER 1-JÉN!
2014-10-04
Robert Skidelsky - Edward Skidelsky: Mennyi az elég? A pénz imádata - Érvek a jó élet mellett
KÖNYVBEMUTATÓ OKTÓBER 3-ÁN!
2014-10-04
Vadas József: A magyar iparművészet története - A századfordulótól az ezredfordulóig
HIRDETMÉNY
2014-10-01
Keressük az év végén megjelenő „Száműzött magyarok – arcképek, életpályák, dokumentumok” című kötetünkben a következő listán szereplők jogörököseit vagy alkotói jogtulajdonosait.
BESZÉLGETÉS DÉS MIHÁLLYAL GYÖNGYÖSÖN
2014-07-31
Dés Mihály lesz a Gyöngyösi Belvárosi Est következő vendége július 9-én, 17 órakor.
85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok
2014-06-30
Dedikálások a Könyvhéten a Corvina/Líra standjánál (51.)
XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
2014-04-30
A Corvina Kiadó programjai és dedikálásai a Könyvfesztiválon
KÖNYVBEMUTATÓ MÁRCIUS 25-ÉN!
2014-03-31
Dés Mihály: 77 pesti recept - Gasztronómiai anyaregény
KÖNYVBEMUTATÓ MÁRCIUS 27-ÉN!
2014-03-30
Kornfeld Tamás: Nem mindennapi élet
KÖNYVBEMUTATÓ MÁRCIUS 13-ÁN!
2014-03-18
Felcsuti Péter: Szerintem
KÖNYVBEMUTATÓ FEBRUÁR 20-ÁN!
2014-02-21
Dani Rodrik: A globalizáció paradoxona
KÖNYVBEMUTATÓ DECEMBER 11-ÉN!
2013-12-12
Huszár Tibor: Anekdoták - nyolc évtized magántörténelméből
KÖNYVBEMUTATÓ DECEMBER 10-ÉN!
2013-12-11
Osskó Judit: Antall József - Kései memoár. Publikálatlan interjúk
KÖNYVBEMUTATÓ NOVEMBER 7-ÉN!
2013-11-12
Szakácskönyv a túlélésért - Lichtenwörth, 1944-1945
KÖNYVBEMUTATÓ NOVEMBER 13-ÁN!
2013-11-12
Körner András: Hogyan éltek? A magyar zsidók hétköznapi élete 1867–1940
KÖNYVBEMUTATÓ - ÍGY SZERETTEK ŐK 2
2013-10-31
Október 24-én, csütörtökön, 16 órakor vetítéssel, zongorakísérettel és felolvasással egybekötött könyvbemutató!
KÖNYVBEMUTATÓ OKTÓBER 16-ÁN!
2013-10-31
Mihályi Péter: A magyar gazdaság útja az adósságválságba 1945-2013
KÖNYVBEMUTATÓ OKTÓBER 1-JÉN AZ ÍRÓK BOLTJÁBAN!
2013-10-01
Flesch István: Örmények, törökök, kurdok c. kötet
AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJA
2013-09-15
Szeptember 13. -- Az Olvasás Éjszakája
MARGÓ FESZTIVÁL
2013-06-30
Színésznőt szerettem -- Nyáry Krisztián szerelemtörténetei
Könyvhét 2013
2013-06-28
Dedikálások az idei Könyvhéten
KESZTHELY GRÓFJA - KÖNYVBEMUTATÓ!
2013-06-06
Kurucz György: Keszthely grófja - Festetics György
KÖNYVBEMUTATÓ!
2013-06-05
Koltai Tamás: Zsöllyerablét - 50 év színházban
Az Év Kiadója Díj 2013
2013-05-31
Az Év Kiadója Díj 2013 III. helyezettje lett a Corvina Kiadó a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése tagjainak szavazatai alapján!
Budai-díjas az
2013-05-31
Budai Díj az oktatást-nevelést legjobban segítő műért.
XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
2013-04-22
A Corvina Kiadó programjai és ajánlata a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
NYÁRY KRISZTIÁN DEDIKÁLÁSI IDŐPONTOK
2012-12-24
Nyáry Krisztián ezekben az időpontokban és helyszíneken dedikálja ÍGY SZERETTEK ŐK című kötetét:
KÖNYVBEMUTATÓ DECEMBER 6-ÁN!
2012-12-11
Somlai Tibor: VOLT ÉS NINCS - Nagypolgári és arisztokrata enteriőrök 1900-1945
DEDIKÁLÁS DECEMBER 7-ÉN
2012-12-11
Nyáry Krisztián az Újbuda Center Líra könyvesboltban!
KÖNYVBEMUTATÓ NOVEMBER 12-ÉN!
2012-11-13
Galgóczi Dóra: Megszülethettél volna
KÖNYVBEMUTATÓ NOVEMBER 8-ÁN!
2012-11-09
A bizalmatlanság hálójában - A magyar beteg
KÖNYVHETI TOP10
2012-06-30
A Corvina Kiadó Top10-es sikerlistája az idei Könyvhéten
SZÉP KÖNYV 2011
2012-06-26
Corvina siker a Szép Magyar Könyv 2011 Versenyen
SZÉP KÖNYV 2011
2012-06-26
Egy újabb Corvina siker a Szép Magyar Könyv 2011 Versenyen
ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2012.
2012-06-12
Dedikálások a Könyvhéten a Corvina Kiadó 51. sz. standjánál
KÖNYVBEMUTATÓ
2012-04-30
Kati Marton: Wallenberg című könyvének bemutatója
XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
2012-04-25
A Corvina Kiadó programjai és ajánlata a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
HOVATOVÁBB FESZTIVÁL - BESZÉLŐ - Az OSA Archívumban
2011-12-12
Az OSA-ban november 30-án, szerdán kezdődik a Beszélő Hovatovább Fesztiválja.
VISZLÁT ELVTÁRSAK!
2011-12-12
20 éve, hogy elmentek... Egy dokumentumfilm sorozat a kommunizmus bukásáról
HALAK ÉS HALÉTELEK
2011-09-02
Sajtóbemutató finomságokkal
Szép Magyar Könyv 2010
2011-08-31
Szép Magyar Könyv díjat kapott a Magyar művészet című kötet
Buzinkay Géza 70 éves
2011-08-31
Köszöntjük a 70 éves Buzinkay Gézát!
KÖNYVBEMUTATÓ!
2011-06-10
A magyar biedermeier c. kötet bemutatója a Nemzeti Múzeumban
ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2011
2011-06-07
Újdonságok és események az Ünnepi Könyvhéten
Aranykönyv 2010
2011-05-04
6 Corvina gasztrokönyv az idei Aranykönyv 50 legjobbja között!
XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
2011-04-18
Könyvfesztivál a Millenárison!
KÖNYVBEMUTATÓ
2011-01-07
Koltai Tamás: Színházparadoxon
KÖNYVBEMUTATÓ!
2010-11-30
Somlai Tibor: Távol és közel - Belsőépítészet a háború után 1945-1970
KÖNYVBEMUTATÓ
2010-11-23
Az állatok és az emberek pere a dzsinnek királya előtt - Arab ökológiai mese a 10. századból
Különleges múzeum+ program a Szépművészetiben
2010-11-19
Eszéki Erzsébet: Így látunk mi - könyvbemutató
Erdei Ferenc emlékülés a Magyar Tudományos Akadémián
2010-11-08
Huszár Tibor előadása az Erdei Ferenc Társaság rendezvényén.
KÖNYVBEMUTATÓ!
2010-11-05
A Szocreál c. új kötet bemutatója az Írók Boltjában!
Könyvbemutató
2010-09-24
Huszár Tibor: Metszetek
81. Ünnepi Könyvhét
2010-05-13
A Corvina Kiadó eseményei az idei könyvhéten. (Budapest, V. ker. Vörösmarty tér)
Frank Júlia Óriás szakácskönyve az olvasók kedvence
2010-05-12
Frank Júlia Óriás szakácskönyve nyerte a fődíjat a Libri Aranykönyv 2000-2009 szavazáson, így Olvasói Sikerkönyv lett gasztronómia kategóriában!
XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
2010-04-08
A Corvina Kiadó programjai az idei könyvfesztiválon (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
Kati Marton: A nép ellenségei c. új könyvének bemutatója
2010-02-12
A Corvina Kiadó és a Magyar PEN Club tisztelettel meghívja Önt KATI MARTON: A NÉP ELLENSÉGEI – Családom regénye című könyv bemutatójára.
Rózsaligeti László: Magyar olimpiai lexikon kötetének dedikálásai
2009-10-13
A dedikálások helyszínei, időpontjai és résztvevői:
Magyar olimpiai lexikon
2009-10-12
A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt Rózsaligeti László: MAGYAR OLIMPIAI LEXIKON című könyvének bemutatójára.
Művészet csomagot ünnepi áron!
2009-10-01
A Corvina Kiadó 16 kötetes sorozata több mint 6000 oldalon, és több mint 6000 bámulatos fotóval mutatja be az építészet és a képzőművészet történetét az ókortól napjainkig.
Könyvbemutató - Rendszerváltás és privatizáció
2009-09-21
A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt Soós Károly Attila: RENDSZERVÁLTÁS ÉS PRIVATIZÁCIÓ ELSŐDLEGES ÉS MÁSODLAGOS PRIVATIZÁCIÓ KÖZÉP-EURÓPÁBAN ÉS A VOLT SZOVJETUNIÓBAN című könyvének bemutatójára.
Könyvbemutató - Dr. Horváth István: Az elszalasztott lehetőség. A Magyar-Német kapcsolatok 1980-1991
2009-08-20
A Magyar Külügyi Intézet és a Corvina Kiadó tisztelettel meghívják Önt Dr. Horváth István nagykövet AZ ELSZALASZTOTT LEHETŐSÉG. A MAGYAR-NÉMET KAPCSOLATOK 1980-1991 című könyvének bemutatójára.
Fitz József-könyvdíjat kapott a Corvina
2009-07-08
E. Kovács Péter Hétköznapi élet Mátyás király korában című műve elnyerte az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete által alapított Fitz József-könyvdíjat.
Múzeumok Éjszakája
2009-06-20
Június 20-án, szombaton 17-19 óra között a Magyar Nemzeti Galériába várjuk a kicsiket, nagyokat, családokat egy vidám családi játékra, ahol megismerkedhetnek a Corvina Kiadó két új kötetével és a kötetekben szereplő műalkotásokkal.
A Corvina kiadó programjai a könyvhéten
2009-06-07
A Corvina Kiadó az alábbi programokkal várja az érdeklődőket a 80. Ünnepi Könyvhéten.
Májusi meglepetés! - 50% kedvezmény Corvina könyvekre
2009-05-31
Májusi meglepetés! - 50% kedvezmény Corvina könyvekre Művészet - Ismeretterjesztés - Gasztronómia
Könyvbemutató - Mikó Árpád: A reneszánsz Magyarországon
2009-05-27
A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt a Stílusok–korszakok sorozat legújabb kötetének bemutatójára: Mikó Árpád: A reneszánsz Magyarországon
Van egy hely, a színpad... - könyvbemutató a könyvfesztiválon
2009-05-07
Beszélgetések a színészmesterségről Bertók Lajos, Gálffi László, Gazsó György, Kovács Zsolt, Kulka János, László Zsolt, Mácsai Pál, Máté Gábor, Szervét Tibor, Varga Zoltán A kötet megjelenését az Exim Bank támogatta.
Beszélgetések nem csak szexről - könyvbemutató a könyvfesztiválon
2009-05-07
Révai Gábor legújabb beszélgetős könyvében két ismert és elismert pszichológussal, Lux Elvírával és Mohás Líviával, valamint fiatalokkal beszélget nemiségről, szexualitásról, szerelemről, párkapcsolatokról.
Hétköznapi élet Széchenyi István korában - könyvbemutató a könyvfesztiválon
2009-04-26
A Corvina Kiadó Hétköznapi élet című sorozatának új kötetében annak az időszaknak – az 1825 és 1848 közötti éveknek – hétköznapjaiba kapunk bepillantást, amelyet reformkorként szokás emlegetni.
Könyvbemutató: Kernács Gabriella: Az agyag hangja - Bán Mariann
2009-03-31
A Corvina Kiadó 2009. március 31-én, kedden 16 órakor a Műcsarnok előadótermében mutatja be Az agyag hangja című, Bán Mariann keramikusnő művészetét feldolgozó kétnyelvű monográfiáját. A könyvet Kovalovszky Márta művészettörténész mutatja be. A kötetet Kernács Gabriella írta, Flohr János tervezte és Máté Gábor fotózta. A kiadvány a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható!
Kati Marton a Magyar Kultúra Követe lett
2009-02-17
Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2009. január 24-én New Yorkban átnyújtotta a Magyar Kultúra Követe címet Kati Marton újságírónak és Tompa Gábor színházi rendezőnek.
Megjelent a Mi történt a damaszkuszi úton? c. kötet
2009-02-17
„...lélegzetelállítóan merész hipotézis...”
Lakások két világégés között
2009-01-31
Régebbi tévhiteket oszlat el és újabb ismereteket is közvetít Somlai Tibor formatervező: Tér és idő című vaskos albuma a Corvina friss kiadásában. Bár a szerző enteriőr-szakember, a témában való jártassága mellett a laikusok számára is olvasmányosan fogalmazza meg egyéni gondolatait 364 oldalon, amelyek személyes voltát korabeli akvarell-tervek és amatőr fotográfiák teszik még szubjektívebbé.
Megjelent a Kulcs című orosz nyelvkönyvcsalád második kötete!
2009-01-31
Irina Oszipova: Kulcs 2. Orosz nyelvkönyv középhaladóknak A nagy sikerű Kulcs című orosz nyelvkönyvcsalád második kötete. Az első kötet a kezdők számára készült, a mostani kötet a középhaladóknak szól.
Könyvbemutató: Hétköznapi élet Mátyás király korában
2009-01-23
E. Kovács Péter: Hétköznapi élet Mátyás király korában című könyvének bemutatója január 23-án, pénteken 11 órakor kezdődik a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében. A bemutatón E. Kovács Péter szerző, Lator László költő és Pálosfalvi Tamás történész beszélget. A kötet a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható!
Boldog ünnepeket!
2009-01-02
Boldog ünnepeket és jó könyvekben gazdag új esztendőt kíván a Corvina Kiadó minden munkatársa!
Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzeti Színházban
2008-12-04
A Gobbi Hilda Színpadon 2008. december 4-én, csütörtökön 19 órától Alföldi Róbert vendége: Gellert Tamas Svédországban élő író, akinek A lézeres gyilkos című, döbbenetes erejű dokumentumregénye az idén jelent meg magyarul Almási Tamás filmrendező,aki kitűnő dokumentaristaként vált ismertté, de most új játékfilmje, a Márió, a varázsló látható a mozikban Zene: David Yengibarjan - tangóharmonika A sorozat kitalálója, szerkesztője-szervezője: Eszéki Erzsébet
Somlai Tibor: Tér és idő című könyvének bemutatója
2008-12-01
Somlai Tibor: Tér és idő. Lakásbelsők a két világháború között 1925-1942 című könyvének bemutatója december 1-jén hétfőn, 17 órakor kezdődik a Virág Judit Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.). A könyvről Váradi Júlia beszélget a szerzővel. A könyv a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható. Szeretettel várjuk!
Könyvbemutató: Elhallgatott múlt
2008-11-29
Tabajdi Gábor–Ungváry Krisztián: Elhallgatott múlt – A pártállam és a belügy – A politikai rendőrség működése Magyarországon 1956–1990 című könyvének bemutatója november 29-én szombaton, 18 órakor kezdődik a Bálint Házban (VI. ker, Budapest, Révay u. 16.). A könyvről Somogyi Zoltán, a Political Capital igazgatója beszélget a szerzőkkel. A kötet a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható. A belépőjegy ára: 800 Ft
Könyvbemutató: A francia nyelv lexikona
2008-11-28
Bárdosi Vilmos–Karakai Imre: A francia nyelv lexikona című könyvének bemutatója november 28-án pénteken 11 órakor kezdődik az Egyetemközi Francia Központban (ELTE BTK, VIII., Múzeum körút 4., F épület – Trefort kert ). A kötetet a szerzők és dr. Kiss Sándor egyetemi docens mutatja be.
Könyvbemutató: Georg Klein Szilárd Leó tízparancsolata
2008-11-21
Georg Klein: Szilárd Leó tízparancsolata című könyvének bemutatója november 21-én pénteken, 16 órakor kezdődik az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45.). A könyvről Bächer Iván és Georg Klein beszélgetnek. Szeretettel várjuk!
Huszár Tibor: Bibó estéje című könyvének bemutatója
2008-10-27
Huszár Tibor: Bibó estéje című könyvének bemutatója 2008. október 27-én hétfőn, 11 órakor kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klubjában (1051 Budapest, Roosevelt tér 9.). A könyvről Huszár Tibor, Rainer M. János és Závada Pál beszélget, moderátor Bart István. A bemutató után a szerző dedikálja a kötetet. A könyv a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható.
Ébli Gábor: Műgyűjtés – múzeum – mecenatúra című könyvének bemutatója
2008-10-20
Ébli Gábor: Műgyűjtés – múzeum – mecenatúra. Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből című könyvének bemutatója 2008. október 20-án hétfőn 17 órakor kezdődik a Műcsarnok előadótermében. A beszélgetés témája: A nemzetközi kortársgyűjtés hazai esélyei. Résztvevők: Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója és Gerő László műgyűjtő. A kiadvány a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható.
Könyvbemutató: Marosi Ernő A gótika Magyarországon
2008-10-10
Marosi Ernő: A gótika Magyarországon című könyvének bemutatója 2008. október 10-én pénteken, 11 órakor kezdődik az MTA Társadalomkutató Központ, Jakobinus termében (Cím: I. Budapest, Országház u. 30.). A könyvet Lővei Pál művészettörténész mutatja be. A bemutató után a szerző dedikálja a kötetet. A könyv a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható.
Beszélgetések nem csak tudományról című kötet bemutatója
2008-10-01
Révai Gábor: Beszélgetések nem csak tudományról – Csányi Vilmos etológussal és Lukács Béla fizikussal című könyvének bemutatója szeptember 30-án (kedden) 18 órakor kezdődik a Bálint Házban (VI. Budapest, Révay u. 16.). A bemutatón Révai Gábor beszélget Csányi Vilmos etológussal és Lukács Béla fizikussal. A belépőjegy ára 700 Ft. A könyv a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolható.
A Puránák című kötet bemutatója
2008-09-12
Puránák – A hindu legendairodalom gyöngyszemei (Vekerdi József fordításában) című könyv bemutatója 2008. szeptember 9-én kedden, 16 órakor az Országos Széchényi Könyvtár Tanácstermében (Budavári Palota F épület, 516-os terem). A könyvről Makai Melinda, Pap Ágnes és Vekerdi József beszélget, moderátor Simon Róbert.
Könyvbemutató: Borsos Mihály-Ébli Gábor: Ar(t)borétum
2008-07-02
Borsos Mihály-Ébli Gábor: Ar(t)borétum című könyvének bemutatója június 20-án, pénteken délelőtt 11 órakor az Első Pesti Rétesház Kávéházban (1051 Budapest, Október 6. utca 22.). A könyvbemutatón részt vesznek és dedikálnak a könyv szerzői és a könyvben szereplő művészek közül Buczkó György, Fajó János, Fehér László, Gábor Áron, Haraszty István, Barry Parker, Polyák János, Soós Tamás, Záborszky Gábor.
KÖNYVHET AJÁNLATUNK
2008-06-10
A Corvina Kiadó könyvheti újdonságai és dedikálásai
ELHALLGATOTT MÚLT - KÖNYVBEMUTATÓ
2008-05-09
Elhallgatott múlt - Tabajdi Gábor és Ungváry Krisztián új könyvének bemutatója
A CORVINA AJÁNLATA AZ IDEI KÖNYVFESZTIVÁLRA
2008-04-30
Újdonságaink és programjaink az idei könyvfesztiválon
FRANK JÚLIA DEDIKÁL
2008-04-12
Frank Júlia dedikálja új és korábbi szakácskönyveit a Líra könyvesboltokban.
ZICHY KIÁLLÍTÁS A NEMZETI GALÉRIÁBAN
2008-03-23
Zichy kiállításra várják a látogatókat a Magyar Nemzeti Galériában.
KÖNYVBEMUTATÓ
2008-03-18
Flesch István: A Török Köztársaság története - könyvbemutató
PRO CULTURA HUNGARICA DÍJAT KAPOTT KATI MARTON
2008-02-29
Bogyay Katalin Pro Cultura Hungarica díjat adott át Kati Marton amerikai írónőnek.
KÖNYVBEMUTATÓ
2008-02-07
Lengyel György: Színházi emberek
NEMZETKÖZI ELISMERÉS
2008-01-31
Díjazták Frank Júlia: At Rosenstein's c. könyvét
CORVINA OLVASÓI KÖR
2007-12-31
Várjuk a jelentkezését!
A MŰVÉSZET TÖRTÉNETE 16 KÖTETBEN
2007-12-31
Kedvezményes előjegyzési lehetőség!
DEBRECENI KÖNYVSZEMLE
2007-12-09
Két Corvinás könyvbemutató a debreceni Könyvszemlén
HABSBURG KÖNYVBEMUTATÓ
2007-11-30
Hétköznapi élet a Habsburgok korában 1740-1815
ZICHY KÖNYVBEMUTATÓ
2007-11-16
Zichy könyvbemutató és Zichy kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
"Kiváló magyar szótár"
2007-11-15
"Kiváló magyar szótár" díjat nyert Ádám Péter: Francia-magyar kulturális szótára.
Könyvbemutató a szentendrei MűvészetMalomban
2007-10-16
A Szentendrei Régi Művésztelep c. könyv bemutatóját tartjuk 2007. október 15-én 11 órakor a szentendrei MűvészetMalomban.
VOLGAI BOLGÁROK AZ ÍRÓK BOLTJÁBAN
2007-09-20
Szeptemberi könyvbemutató
KITÜNTETTÉK ROSENSTEIN TIBORT
2007-09-15
Frank Júlia: A "Rosenstein" c. szakácskönyvének "főszereplője" állami kitüntetést kapott az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
ÍZLETES KÖNYVBEMUTATÓ
2007-07-31
Frank Júlia: "A Rosenstein"
2007 MŰVÉSZETI KÖNYVE
2007-06-30
Corvina siker Szegeden
Díjazták a Corvinát
2007-05-31
Fitz József-díjat kapott a Corvina.
Fordította: Tolvaj Zoltán
Anabel Hernández közel húsz éve kutatja a mexikói kábítószer-kereskedők világát, és életét kockáztatva ír a korrupcióról, az erőszakról, a szervezett bűnözésről és a kartellek...
Fordította: Harrach Ágnes
,,Mivel azt szeretném, hogy előbb-utóbb kommunikációs szuperhős legyen belőled, végigvesszük azokat a helyzeteket, amelyekben nincs szabad választási lehetőséged; vagy alkalmazod a kapcsolati...
Fordította: Németh Anikó
Igaz történet fájdalomról, szerelemről, veszteségről, áldozatvállalásról - két holokauszt-túlélőről, akik egymásba szerettek a történelem leghírhedtebb haláltáborában. Mindketten...
Fordította: Németh Anikó
Férfiakról és nőkről írok: honfoglalókról, földművesekről, mítoszteremtőkről, anyákról, tanítókról, világutazókról. Olyan emberekről, akik titkos reményeket táplálnak, akiknek...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ