Paul Lendvai - Ausztria álarc nélkül - Kritikus látlelet a korszakhatáron
Megjelenés ideje: 2023-05-23
ISBN: 9789631369250
264 oldal
Méret: 197 x 138 x 20
Ára: 3990 Ft
E-könyvben is
Ausztria álarc nélkül - Kritikus látlelet a korszakhatáron
Fordította: Nádori Lídia
Paul Lendvai magyar származását soha egy percre sem feledte el, mégis a legjelentősebb osztrák újságíróvá tudott válni. Legújabb könyvében Ausztria II. világháború utáni történetét vázolja fel, a politikai élet meghatározó alakjainak kritikus elemzésén keresztül.

,,Ebben a könyvben a politikai pártok és a meghatározó politikusok kritikus mérlegét vontam meg, nemcsak az életrajzok és a szakirodalom felhasználásával, hanem saját tapasztalataim és korábbi, illetve jelenleg is aktív politikusokkal folytatott háttérbeszélgetéseim alapján."

,,Nem azzal a kérdéssel foglalkozom, hogy ,,Mi jön most?", hanem tanulságokat igyekszem levonni a múltból, hogy rámutassak: mi az, amit el kell kerülnünk, és mi az, amit meg kell tennünk. Ebben az értelemben könyvem figyelmeztetésnek is tekinthető."
Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ