Venki Ramakrishnan - Miért halunk meg - Az öregedés és az örök élet nyomában
Megjelenés: 2024-09-23
Első kiadás dátuma: 2024-09-29
ISBN: 9789631370454
336 oldal
Méret: 197 x 138 x 30
Ára: 5990 Ft
E-könyvben is
Miért halunk meg - Az öregedés és az örök élet nyomában
Fordította: Németh Anikó
A tudat, hogy egyszer mindannyian - a szeretteinket is beleértve - megöregszünk és meghalunk, olyannyira ijesztő, hogy életünk jelentős részét a halhatatlanság ábrándjának hiábavaló kergetésével töltjük. Ugyanakkor az öregedés kutatásának tudománya napjainkra a biológia egyik legfontosabb területévé fejlődött.

Vajon miért öregszünk meg, és mi az oka, hogy egyes fajok tovább élnek, mint mások? Lehetséges, hogy az ember átlagos élettartama a jövőben akár 120 évre is növelhető? Mit jelent majd az emberiség számára, ha az egyedei a mostaninál jóval tovább élnek? Vajon milyen társadalmi és etikai következményekkel járna, ha örökké élhetnénk?

A Nobel-díjas tudós izgalmas, szórakoztató könyve nem mellesleg megtanít a legfontosabbra: mit tegyünk, hogy hosszú, teljes, egészséges életet élhessünk.

Bátraké a szerencse, szoktuk mondani, de vajon kire mondjuk, hogy bátor? Arra, aki nem fél semmitől, vagy arra, aki fél, de szembenéz a félelemmel, és legyőzi? És mi mindentől félhetünk?...
Fordította: Németh Anikó Annamária
A klasszikus autómodellek történelmet írtak, az utókor szemében pedig megtestesítik születésük idejét. Történetük álmodozásra késztette a kortárs nemzedékeket, de az utánuk következőket...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ