Marc Dufumier - A termőföldtől a tányérig
Megjelenés ideje: 2021-09-07
ISBN: 9789631367652
160 oldal
Ára: 2990 Ft
E-könyvben is
A termőföldtől a tányérig
Fordította: Horányi Krisztina
Vannak-e növényirtószer-maradványok az általunk fogyasztott gyümölcsökben és zöldségekben? Okozhatnak-e ezek rákot? Egészségesebb-e a bioélelmiszer? Csak a gazdagabbak számára elérhető? Lehet-e vele táplálni az emberiséget? Fogyóban van-e a vizünk? Holnap már rovarokat fogunk enni?... Ezek a kérdések, amelyek tegnap még csak a szakembereket foglalkoztatták, ma már a fogyasztókat is nyugtalanítják, akiknek világos és hitelt érdemlő válaszokat kell kapniuk a tudósoktól. E könyv célja, hogy jelenlegi tudásunk alapján választ adjon a mezőgazdasággal, táplálkozással és ökológiával kapcsolatos főbb kérdésekre. A válaszok nem mindig egyértelműek, de a közölt adatok lehetővé teszik, hogy mindenki maga alkosson véleményt - és talán azt is, hogy változtasson a szokásain.
Fordította: Árokszállásy Zoltán
Az ember minden reggel használja a vizet: lezuhanyozik, kávét főz, lehúzza maga után a vécét, oda se figyelve. Csakhogy több mint 750 millió ember nem teheti meg mindezt, mivel nincs bevezetve...
Három kötet, száz történet egyben. Sorszámozott, dedikált, limitált kiadás. Először azt hittem, azért működik, mert intim és csiklandós. Mert Nyáry úgy ír a nagyokról, mintha gyóntatta...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ