|
MARC DUFUMIER
Marc Dufumier (1946) francia agronómus, kutató és tanár, tucatnyi könyv szerzője.
Számos mezőgazdasági fejlesztési projekt és program kidolgozásában, végrehajtásában és értékelésében vett részt Franciaországban és külföldön, különösen a déli, harmadik világ országaiban. A fontos agronómiai folyóiratokban megjelent számos cikk szerzője, tíz könyvet publikált az agrárpolitikáról, a biogazdálkodásról, az élelmiszerekről és a táplálkozásról. A Világbank és a FAO szakértője, gyakran kérik a tanácsát az élelmiszerekkel vagy mezőgazdasági válsággal küzdő országok. Tagja volt a Földművelésügyi Fenntartható Mezőgazdasági és Agrárvállalkozási Stratégiai Tanácsának (CSAAD). "Az agronómus munkája elsősorban annak felismerése, hogy a gazdák munkájának tárgya nem a talaj, a növény, a csorda, hanem hihetetlenül bonyolult agroökoszisztéma.”
A szerző kiadónál megjelent művei:
|
|
 |
|
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
|
|
Szacsvay László nemcsak fantasztikus színész, mesélőnek is megejtően rokonszenves. Szépítgetés nélkül kíséri végig az olvasót az életén: a gyerekkori emlékein, a főiskolai, majd a Nemzetiben...
|
|
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és...
|
|
Harcz Balázs Dániel varázslatos fotóihoz Lackfi János fűzött szeretnivalóan derűs verseket. A díjnyertes fotográfus kedvenc témáit örökíti meg: a budapesti épületek, épületelemek- kapualjak,...
|
|