Mindennapi kenyerünk és húsunk és mártásunk

Férjem napok óta szerelembe esve lapozgatja az albumot, akkor se engedne a közelébe, ha volna gusztusom kézbe venni. Kérdezgetem, hogy milyen, mert hát valami azért írnom kéne róla… Ilyeneket mond, idézem: „ez a húsimádók Bibliája!”, „ezt kérem Karácsonyra… nem is, az soká’ lesz, inkább Mikulásra!”. Megtudtam tőle továbbá, hogy az elején elmagyarázzák, milyen a jó hús, milyen felszerelés kell hozzá, hogyan kell tárolni, sütni, bontani, fűszerezni. Utána sorjáznak a receptek marha, sertés, baromfi, bárány és vad felosztásban. A képek gyönyörűek, azonnal beindul tőlük a nyálelválasztás. Ezt tanúsíthatom, és a gyomor is hangosan korogni kezd!

A cikket itt olvashatja el: https://tinyurl.hu/xxOC//

 

2019-12-01 16:06:44
Fordította: Papolczy Péter
Sok száz órányi interjú és többtucatnyi országban végzett kutatás eredménye ez a letehetetlen könyv. Betekintést nyújt a KGB legbelsőbb működésébe, az alvóügynökök és szuperkémek...
Mikhaél Pszellosz (1018-1079), kora legnagyobb bizánci polihisztora 1060 körül így hasonlította össze a muszlim és a bizánci kultúrát: ,,az arabok az atyáik bölcsességére büszke görögöket...
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
Fordította: Papolczy Péter
Sok száz órányi interjú és többtucatnyi országban végzett kutatás eredménye ez a letehetetlen könyv. Betekintést nyújt a KGB legbelsőbb működésébe, az alvóügynökök és szuperkémek...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ