Mirella Karácsonyi szakácskönyv ajánlata
Az utóbbi években – a klímakatasztrófa tudatosodása okán is – egyre jobban szembesül a világ, és természetesen mi fogyasztók is azzal, hogy milyen elképesztően pazarló életmódot folytatunk, a megtermelt és megvásárolt élelmiszereink hány százaléka megy pocsékba, végzi a szemétben, ahelyett, hogy beteljesítené a sorsát: hasznos tápanyagként feldolgozásra kerülne a konyhánkban. Erre a jelenségre hívja fel a figyelmet Csigó Zita könyve, és ad számtalan javaslatot arra nézvést, hogy hogyan kerüljük el az otthoni élelmiszerpazarlást. A könyv fejezetei ügyesen játszanak az alapanyag fogalmával, megmutatva, hogy nem csak a nyers alapanyagok vannak veszélyben, a nagyobb adagban elkészített, elunt készételek megmentésére ugyancsak szolgál tippekkel. A hagyományos, a hétköznapi konyhában fellelhető maradékok mellett az ünnepi időszakban – szinte minden háztartásban – felgyűlő extrább fogások túlélésére is vannak stratégiái. Emellett felkészíti az olvasót, hogy arra, hogy ne csak a már megvásárolt tételei esetén legyen a lehető leghatékonyabb és legtudatosabb, hanem receptpárokon keresztül azt szintén megmutatja, hogy már az alapanyagok beszerzésénél hogyan minimalizálható a későbbi esetleges pazarlás. Mirelle oldalán: https://bit.ly/2vgNzcp//
2019-12-14 09:22:27
|
|