Jewish Cuisine in Hungary
András Koerner’s Jewish Cuisine in Hungary paints a vivid portrait of prewar Jewish Hungary through its food, its bakers, its homemakers, and more. The focus on Jewish households and local businesses shifts the scholarly gaze from typical historical subjects to the realm of working people and women — fertile ground for meaningful inquiry. The book quotes extensively from memoirs, cookbooks, and periodicals of the time with each rich passage reveling in the minutiae of daily life. https://bit.ly/2Rw8CQx//
2020-04-11 11:25:30
|
 |
|
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki.
150 évvel ezelőtt...
|
|
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
|
|
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
|
|
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és...
|
|