Jewish Cuisine in Hungary
András Koerner’s Jewish Cuisine in Hungary paints a vivid portrait of prewar Jewish Hungary through its food, its bakers, its homemakers, and more. The focus on Jewish households and local businesses shifts the scholarly gaze from typical historical subjects to the realm of working people and women — fertile ground for meaningful inquiry. The book quotes extensively from memoirs, cookbooks, and periodicals of the time with each rich passage reveling in the minutiae of daily life. https://bit.ly/2Rw8CQx//
2020-04-11 11:25:30
|
|
|
Bolgár Dániel történész amellett érvel nagy anyagot feldolgozva, egyszerű szavakkal és merész humorral, hogy mindenki azt kapta, amit nem érdemelt. A teljesítmények elbírálását ugyanis...
|
|
Fordította: Balázs István
A szerelem, a divat, a gasztronómia, a művészet és persze a fények városa! Párizst mindig is szuperlatívuszokkal illették - teljes joggal. Elegendő a Champs-Élysées-n végigkószálni, vagy...
|
|
Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
|
|
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
|
|