Jewish Cuisine in Hungary
András Koerner’s Jewish Cuisine in Hungary paints a vivid portrait of prewar Jewish Hungary through its food, its bakers, its homemakers, and more. The focus on Jewish households and local businesses shifts the scholarly gaze from typical historical subjects to the realm of working people and women — fertile ground for meaningful inquiry. The book quotes extensively from memoirs, cookbooks, and periodicals of the time with each rich passage reveling in the minutiae of daily life. https://bit.ly/2Rw8CQx//
2020-04-11 11:25:30
|
|
|
Biztosan te is gyakran érzed úgy, hogy valamit jó lenne feljegyezni valahová: utazás közben listát készíteni a napi teendőkről, leírni a terveid, vagy csak megörökíteni egy érzést, egy...
|
|
Fordította: Balázs István
Lengyelország évről évre egyre több turistát vonz a világ minden tájáról. Ez nem csoda, hiszen a műemlékekben gazdag, gyönyörűen felújított városok, mint Varsó, Krakkó és Poznań,...
|
|
Biztosan te is gyakran érzed úgy, hogy valamit jó lenne feljegyezni valahová: utazás közben listát készíteni a napi teendőkről, leírni a terveid, vagy csak megörökíteni egy érzést, egy...
|
|
,,Kávéház nélkül nincs irodalom" - írta Márai Sándor, és nem túlzott. A kávéház közel kétszáz évig nemcsak második lakhelye volt a magyar művészeknek, hanem az egymást formáló eszmék...
|
|