Jewish Cuisine in Hungary
András Koerner’s Jewish Cuisine in Hungary paints a vivid portrait of prewar Jewish Hungary through its food, its bakers, its homemakers, and more. The focus on Jewish households and local businesses shifts the scholarly gaze from typical historical subjects to the realm of working people and women — fertile ground for meaningful inquiry. The book quotes extensively from memoirs, cookbooks, and periodicals of the time with each rich passage reveling in the minutiae of daily life. https://bit.ly/2Rw8CQx//
2020-04-11 11:25:30
|
 |
|
|
Erdély Miklós életében csupán egyetlen vékony kötet jelent meg Kollapszus orv. címmel 1974-ben, a párizsi Magyar Műhely gondozásában, illetve később kiadtak egy második kötetet is, majd...
|
|
|
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
|
|
|
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
|
|
|
Fordította: Németh Anikó Annamária
Az ég atlasza kozmikus térképek, történetek, festmények és tárgyak gyűjteménye, amely segít megismernünk az emberiségnek az éggel és a távoli világokkal összefüggő fantáziáit és...
|
|