Flavor of prewar Hungarian Jewish life captured in book of recipes and folklore

A unique contribution to Jewish culinary and cultural history has been recognized with a first-of-its-kind literary award.

The 2019 Jewish Book Award in the inaugural category of food writing and cookbooks has been given to “Jewish Cuisine in Hungary: A Cultural History with 83 Authentic Recipes,” by Andras Koerner. As Koerner told The Times of Israel in a phone conversation, the book “offers a cultural history of the diversity of Hungarian Jewish cuisine before 1945.” Click on: https://bit.ly/3fguAS2//

 

2020-04-25 16:08:49
Jókai varázslatos világok teremtője, Magyarország legolvasottabb írója, nemzedékek kedvence volt. Manapság leginkább kötelező olvasmányként találkozunk vele, valószínűleg kevesen veszik...
Fordította: Csizmadia Lukrécia
Az ember legjobb barátai, a gazdiért rajongó hősszerelmesek, önfeláldozó hősök, vigasztaló jóbarátok... és persze kajakunyeráló színésztanoncok, neveletlen manipulátorok, hajnali ugatógépek,...
Bátraké a szerencse, szoktuk mondani, de vajon kire mondjuk, hogy bátor? Arra, aki nem fél semmitől, vagy arra, aki fél, de szembenéz a félelemmel, és legyőzi? És mi mindentől félhetünk?...
Fordította: Németh Anikó Annamária
A klasszikus autómodellek történelmet írtak, az utókor szemében pedig megtestesítik születésük idejét. Történetük álmodozásra késztette a kortárs nemzedékeket, de az utánuk következőket...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ