Flavor of prewar Hungarian Jewish life captured in book of recipes and folklore
A unique contribution to Jewish culinary and cultural history has been recognized with a first-of-its-kind literary award. The 2019 Jewish Book Award in the inaugural category of food writing and cookbooks has been given to “Jewish Cuisine in Hungary: A Cultural History with 83 Authentic Recipes,” by Andras Koerner. As Koerner told The Times of Israel in a phone conversation, the book “offers a cultural history of the diversity of Hungarian Jewish cuisine before 1945.” Click on: https://bit.ly/3fguAS2//
2020-04-25 16:08:49
|
 |
|
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki.
150 évvel ezelőtt...
|
|
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
|
|
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
|
|
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
|
|