Flavor of prewar Hungarian Jewish life captured in book of recipes and folklore

A unique contribution to Jewish culinary and cultural history has been recognized with a first-of-its-kind literary award.

The 2019 Jewish Book Award in the inaugural category of food writing and cookbooks has been given to “Jewish Cuisine in Hungary: A Cultural History with 83 Authentic Recipes,” by Andras Koerner. As Koerner told The Times of Israel in a phone conversation, the book “offers a cultural history of the diversity of Hungarian Jewish cuisine before 1945.” Click on: https://bit.ly/3fguAS2//

 

2020-04-25 16:08:49
Mikhaél Pszellosz (1018-1079), kora legnagyobb bizánci polihisztora 1060 körül így hasonlította össze a muszlim és a bizánci kultúrát: ,,az arabok az atyáik bölcsességére büszke görögöket...
Megannyi macska: viccesek, barátságosak, pimaszok, imádnivalóak. Merülj el varázslatos világukban, ragadj ceruzát, és adj színt nekik! A könyv tökéletes kikapcsolódást nyújt, és a sok-sok...
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
Fordította: Jankó Szép Yvette
Utazás a putyini hibrid hadviselés legmélyebb bugyraiba Oroszország a harmadik világháború kirobbantásával fenyegeti a Nyugatot, és a konfliktus rejtetten már évek óta zajlik. A Kreml régóta...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ