Flavor of prewar Hungarian Jewish life captured in book of recipes and folklore

A unique contribution to Jewish culinary and cultural history has been recognized with a first-of-its-kind literary award.

The 2019 Jewish Book Award in the inaugural category of food writing and cookbooks has been given to “Jewish Cuisine in Hungary: A Cultural History with 83 Authentic Recipes,” by Andras Koerner. As Koerner told The Times of Israel in a phone conversation, the book “offers a cultural history of the diversity of Hungarian Jewish cuisine before 1945.” Click on: https://bit.ly/3fguAS2//

 

2020-04-25 16:08:49
Erdély Miklós életében csupán egyetlen vékony kötet jelent meg Kollapszus orv. címmel 1974-ben, a párizsi Magyar Műhely gondozásában, illetve később kiadtak egy második kötetet is, majd...
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
Fordította: Németh Anikó Annamária
Az ég atlasza kozmikus térképek, történetek, festmények és tárgyak gyűjteménye, amely segít megismernünk az emberiségnek az éggel és a távoli világokkal összefüggő fantáziáit és...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ