Magyar szakácskönyvek a világ legjobbjai között

Ugyan a Gourmand Awards-on a szűkített listáig eljutott, de végül minősítést nem szerzett Körner András Jewish Cuisine in Hungary című kultúrtörténeti gyűjteménye, besöpörte viszont a nagyon rangos amerikai National Jewish Book Award-on a Food Writing and Cookbooks kategória díját. A New Yorkban élő szerző a saját gyűjtésű 1945 előtti receptek mellett bemutatja a magyarországi zsidó konyha történetét, gazdag kulináris örökségét.

Gonda Mariann ismertetőjét itt olvashatja el: https://bit.ly/2Zgd7U9//

 

2020-05-19 21:08:05
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki. 150 évvel ezelőtt...
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ