Magyar szakácskönyvek a világ legjobbjai között
Ugyan a Gourmand Awards-on a szűkített listáig eljutott, de végül minősítést nem szerzett Körner András Jewish Cuisine in Hungary című kultúrtörténeti gyűjteménye, besöpörte viszont a nagyon rangos amerikai National Jewish Book Award-on a Food Writing and Cookbooks kategória díját. A New Yorkban élő szerző a saját gyűjtésű 1945 előtti receptek mellett bemutatja a magyarországi zsidó konyha történetét, gazdag kulináris örökségét. Gonda Mariann ismertetőjét itt olvashatja el: https://bit.ly/2Zgd7U9//
2020-05-19 21:08:05
|
 |
|
|
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki.
150 évvel ezelőtt...
|
|
|
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
|
|
|
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
|
|
|
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
|
|