Petőfi a túrós csuszára esküdött, Ady káposztáját postán küldték utána: így ettek a magyar író- és költőfejedelmek

Sokan másodlagos témának tekintik az irodalmi világban a gasztronómiát, pedig például Petőfi Sándor sem csak az irodalmi és a politikai forradalom embere volt, hanem gasztróforradalomé is – mondja Nyáry, és példaként idézi is a költő egyik levelét: „Szeretőmet, a franciákat, a túrós tésztát és a rónaságot fülem hallatára ne gyalázza senki. Arany Jánosnak pedig fogadkozott: „Esküszöm neked a túrós tésztára”. Vajta Zoltán írását itt olvashatja el: https://shorturl.at/emGSU//

 

2023-09-24 14:29:49
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki. 150 évvel ezelőtt...
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ