Petőfi a túrós csuszára esküdött, Ady káposztáját postán küldték utána: így ettek a magyar író- és költőfejedelmek
Sokan másodlagos témának tekintik az irodalmi világban a gasztronómiát, pedig például Petőfi Sándor sem csak az irodalmi és a politikai forradalom embere volt, hanem gasztróforradalomé is – mondja Nyáry, és példaként idézi is a költő egyik levelét: „Szeretőmet, a franciákat, a túrós tésztát és a rónaságot fülem hallatára ne gyalázza senki”. Arany Jánosnak pedig fogadkozott: „Esküszöm neked a túrós tésztára”. Vajta Zoltán írását itt olvashatja el: https://shorturl.at/emGSU//
2023-09-24 14:29:49
|
 |
|
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki.
150 évvel ezelőtt...
|
|
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
|
|
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
|
|
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és...
|
|