Irodalom és gasztronómia

Nyáry Krisztián ismét nagy kutatómunkát végzett, olyan kulináris különlegességeket osztott meg velünk íróinkról, amelyekről eddig fogalmunk sem volt. Miközben a gasztronómiai érdekességet olvashatjuk, nem feledkezik meg az életrajzi tényekről és az irodalmi idézetekről sem. Recepteket is olvashatunk, részben a szerzők leírásában, részben pedig olyan klasszikusokból, mint például az Ínyesmester szakácskönyve, vagy a családi receptúrából is közöl részleteket a szerző.

A FilmBaráth írását itt olvashatja el: https://tinyurl.com/cv442amc//

 

2023-12-06 13:51:23
Erdély Miklós életében csupán egyetlen vékony kötet jelent meg Kollapszus orv. címmel 1974-ben, a párizsi Magyar Műhely gondozásában, illetve később kiadtak egy második kötetet is, majd...
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
Az 50+-os generáció többségét már elérik a civilizációs betegségek: például a túlsúly, a vérnyomásproblémák vagy az ízületi és emésztési panaszok. Az utóbbi tíz esztendőben egyre...
Fordította: Németh Anikó Annamária
Az ég atlasza kozmikus térképek, történetek, festmények és tárgyak gyűjteménye, amely segít megismernünk az emberiségnek az éggel és a távoli világokkal összefüggő fantáziáit és...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ