Irodalom és gasztronómia

Nyáry Krisztián ismét nagy kutatómunkát végzett, olyan kulináris különlegességeket osztott meg velünk íróinkról, amelyekről eddig fogalmunk sem volt. Miközben a gasztronómiai érdekességet olvashatjuk, nem feledkezik meg az életrajzi tényekről és az irodalmi idézetekről sem. Recepteket is olvashatunk, részben a szerzők leírásában, részben pedig olyan klasszikusokból, mint például az Ínyesmester szakácskönyve, vagy a családi receptúrából is közöl részleteket a szerző.

A FilmBaráth írását itt olvashatja el: https://tinyurl.com/cv442amc//

 

2023-12-06 13:51:23
Jókai varázslatos világok teremtője, Magyarország legolvasottabb írója, nemzedékek kedvence volt. Manapság leginkább kötelező olvasmányként találkozunk vele, valószínűleg kevesen veszik...
Fordította: Csizmadia Lukrécia
Az ember legjobb barátai, a gazdiért rajongó hősszerelmesek, önfeláldozó hősök, vigasztaló jóbarátok... és persze kajakunyeráló színésztanoncok, neveletlen manipulátorok, hajnali ugatógépek,...
Bátraké a szerencse, szoktuk mondani, de vajon kire mondjuk, hogy bátor? Arra, aki nem fél semmitől, vagy arra, aki fél, de szembenéz a félelemmel, és legyőzi? És mi mindentől félhetünk?...
Fordította: Németh Anikó Annamária
A klasszikus autómodellek történelmet írtak, az utókor szemében pedig megtestesítik születésük idejét. Történetük álmodozásra késztette a kortárs nemzedékeket, de az utánuk következőket...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ