Gasztronómia
A WeLoveBudapest ajánlója: Aki ismeri és szereti Nyáry Krisztián könyveit, az tudja, milyen briliánsan fordítja le az irodalomtörténeti tényeket olvasóbarát irodalomra. Míg az előző köteteiben az írók, a költők és a festők szerelmi életéről lebbentette fel a fátylat, most a magyar irodalom kiválóságainak konyhájába kalauzol el minket. Ha az olvasó veszi a fáradságot, hogy beüljön egy kényelmes fotelbe egy tányérka bejglivel és egy pohár forralt borral, és egyhuzamban elolvassa a könyvet, akkor nemcsak újabb érdekes történeteket fog megtudni az irodalmi figurákról, de a magyar gasztrotörténet ívét is végigkövetheti, a kuruc időktől kezdve a reformkor utáni paprikaboomon, a monarchiás multikultin át a XX. század ínséges időszakáig. Ezt a könyvet mindenkinek ajánljuk, aki nemcsak újabb irodalmi pletykákra, de egy hiánypótló magyar gasztrotörténeti munkára is vágyik.
2023-12-15 11:14:17
|
 |
|
|
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki.
150 évvel ezelőtt...
|
|
|
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
|
|
|
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
|
|
|
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és...
|
|