Gasztronómia
A WeLoveBudapest ajánlója: Aki ismeri és szereti Nyáry Krisztián könyveit, az tudja, milyen briliánsan fordítja le az irodalomtörténeti tényeket olvasóbarát irodalomra. Míg az előző köteteiben az írók, a költők és a festők szerelmi életéről lebbentette fel a fátylat, most a magyar irodalom kiválóságainak konyhájába kalauzol el minket. Ha az olvasó veszi a fáradságot, hogy beüljön egy kényelmes fotelbe egy tányérka bejglivel és egy pohár forralt borral, és egyhuzamban elolvassa a könyvet, akkor nemcsak újabb érdekes történeteket fog megtudni az irodalmi figurákról, de a magyar gasztrotörténet ívét is végigkövetheti, a kuruc időktől kezdve a reformkor utáni paprikaboomon, a monarchiás multikultin át a XX. század ínséges időszakáig. Ezt a könyvet mindenkinek ajánljuk, aki nemcsak újabb irodalmi pletykákra, de egy hiánypótló magyar gasztrotörténeti munkára is vágyik. 
2023-12-15 11:14:17
Mindenkinek megvan a maga Balatonja: saját emlékek, találkozások, titkok finom és kényes szövedéke. Pedig a Balaton sokáig nem is létezett, költők és írók találták ki. 150 évvel ezelőtt...
Az írás véresen komoly dolog, akár halálos is lehet. Egy regény képes megváltoztatni az életünket, főleg, ha még nincs kész, és meg kell találnunk a hiányzó zárófejezetet. Újrakezdeni...
Fordította: Papolczy Péter
A 302-es semmiben sem hasonlított egy átlagos alfa hímhez. Egyáltalán nem volt harcos jellem, inkább a nőstények és a saját önzésének a rabja. Ha tehette, jó messzire menekült a veszély...
Testi és lelki egészségünket döntően befolyásolja étkezésünk. A modern városi életmódra jellemző stressz, a felgyorsult tempó átalakította táplálkozási szokásainkat: bármikor és...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ