Gasztronómia
A WeLoveBudapest ajánlója: Aki ismeri és szereti Nyáry Krisztián könyveit, az tudja, milyen briliánsan fordítja le az irodalomtörténeti tényeket olvasóbarát irodalomra. Míg az előző köteteiben az írók, a költők és a festők szerelmi életéről lebbentette fel a fátylat, most a magyar irodalom kiválóságainak konyhájába kalauzol el minket. Ha az olvasó veszi a fáradságot, hogy beüljön egy kényelmes fotelbe egy tányérka bejglivel és egy pohár forralt borral, és egyhuzamban elolvassa a könyvet, akkor nemcsak újabb érdekes történeteket fog megtudni az irodalmi figurákról, de a magyar gasztrotörténet ívét is végigkövetheti, a kuruc időktől kezdve a reformkor utáni paprikaboomon, a monarchiás multikultin át a XX. század ínséges időszakáig. Ezt a könyvet mindenkinek ajánljuk, aki nemcsak újabb irodalmi pletykákra, de egy hiánypótló magyar gasztrotörténeti munkára is vágyik. 
2023-12-15 11:14:17
A magyar nyelvű olvasóközönség a Krisztus utáni első és második század fordulóján élt Plutarkhosz nevét leginkább csak híres-nevezetes, Párhuzamos életrajzok című gyűjteményéből...
Fordította: Silberer Vera
Nagyjából életünk egyharmadát töltjük ágyban, de ennél rendszerint kevesebbet alszunk. Éjszakánként szeretnénk nyolc órát aludni, mégis gyakran fekszünk ébren a stressz, a folyton kezünkbe...
Gryllusok? Igen, ráadásul mindjárt hatan: Dániel, Vilmos, Dorka, Samu, Ábris és Alma. A könyv róluk, a hat Gryllusról szól. Arról, mi történt, történik velük, hogy mit gondolnak magukról...
Ki szerinted a legolvasottabb magyar író? Erre a kérdésre évtizedeken át rávágtuk, hogy Jókai Mór, Mikszáth Kálmán vagy Móricz Zsigmond. Aztán némi szünet után hozzátettük: de lehet,...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ