kiadvány oldalanként
Gasztronómia
Hogyan jutottunk el a kőkorsókban erjesztett árpalétől az india pale ale-ig, a sumér Ninkaszihoz írt ódától a tévéreklámokig? Mi köze a sörnek az azincourt-i csatához és a reformációhoz? Mit léptek a hollandok a Hansa-szövetség ellen, és hogyan győzte le a beer az ale-t? Mi az a gruit, és mit jelent a sörharag? Hogyan született a modern craft-beer? Bart Dániel sörtörténeti alapvetése izgalmas, mint egy történelmi krimi, alapos, mint egy gasztronómiai szakkönyv, finom humorral operál, mint egy elegáns angol nagyregény. Mégsem mondhatjuk, hogy letehetetlen: muszáj néha megszakítani az olvasását - pont annyi ideig, amíg az ember kiönti a sört a pohárba.
280 oldal
4990 Ft
,,A kor nem számít, hacsak nem sajt vagy." (Luis Bunuel) Ez a könyvecske mindenkinek szól, az alkalmi sajtfogyasztónak és az ínyencnek egyaránt, mert választ kaphat belőle az összes fontos kérdésre, mint például: o Hogyan készül a sajt? o Mitől olvadnak különbözően a sajtok? o Hogyan építsünk sajttálat különleges alkalmakra? o Milyen a tökéletes sajtkóstoló menüsor? o Hogyan válasszunk bort vagy sört a sajtokhoz? o Hogyan csináljunk otthon sajtot? ...továbbá megismerjük a legfontosabb eszközöket és kifejezéseket, csupa hasznos és érdekes információt, izgalmas apróságokat. Sajtimádóknak kötelező olvasmány!
152 oldal
2990 Ft
Csomag tartalma: Az én kamrám - Frank Júlia tanácsaival és 84 öntapadó címkével Nemzetközi fogások Sörös-boros receptek Gyümölcsös ételek Sajt- és tojásételek
oldal
3286 Ft
Jól érthető, felhasználóbarát és megbízható táplálkozási útmutató A táplálkozás bibliája-bizton állíthatjuk, hogy minden háztartás nélkülözhetetlen kézikönyve lesz, mert mindannyiunkat érdeklő kérdéseket tárgyal:

o Hétköznapi betegségek A-tól Z-ig: mitől alakulnak ki, hogyan előzhetjük meg és kezelhetjük őket táplálkozással?
o Gyógyító élelmiszerek A-tól Z-ig: milyen közönséges, hétköznapi élelmiszerek tesznek jót és miért?
o Életkornak megfelelő táplálkozás: hogyan változnak életünk során a táplálkozási szükségleteink?
o Gyakori étrend-kiegészítők: mikor és hogyan szedjük őket?


A szakácsdoktor Dale Pinnock praktikus, mérvadó tanácsait követve mindenki gyógyírt találhat a család hétköznapi betegségeire, ritkábban jár majd orvoshoz, kevesebbet költ drága gyógyszerekre és olyan tanácsadó könyvekre, amelyek csak összezavarják.

A szerző a tudatos táplálkozás jól ismert szószólója Nagy-Britanniában. Dietetikai és fitoterápiás tanulmányain túl táplálkozás-élettani mesterfokozatot szerzett - így igazán tudja, mi és miért jó a szervezetünknek. Szakácsként pedig azt is tudja: megfizethető, könnyen beszerezhető élelmiszereket kell javasolnia, hogy mindenki élvezhesse a tápanyagok kedvező hatásait. Rendszeresen együttműködik a háziorvosokkal és más egészségügyi szakemberekkel, hogy minél többen megtanuljuk: a helyes étrenddel sokat tehetünk az egészségünkért. Számos népszerű táplálkozási könyv szerzője.

A Corvina Kiadónál eddig megjelent művei:
Dale Pinnock: Gyógyító konyha
Dale Pinnock: Gyógyító konyha II.
256 oldal
4490 Ft
Skandináviában a karácsony egész időszaka advent első vasárnapjától szilveszterig az ünnepek jegyében telik, amelyben a hagyományok tisztelete és a korszerű stílus egyformán jelen van. Az otthonosság érzését, a már nálunk is ismert dán szóval, a ,,hyggét" a gyertyafény, a melegség, a sütemények és édességek sokasága teremti meg. A december első hetében sütött nyalánkságoknak ki kell tartaniuk az ünnepek végéig, az üvegek megtelnek szegfűszeges, fahéjas kekszekkel, színes süteményekkel, a dobozok apró ajándékokkal, az asztalokra kikerülnek az egyszerű, örökzöld koszorúk, a fehér gyertyák, a mézeskalácsházikók. A villásreggelik, uzsonnák, ebédek és vacsorák a sokszor újszerű módon elkészített hagyományos ételeket és italokat kínálják: sokféle halat, húsokat, főként kacsát és sertéshúst, az évszaknak megfelelő zöldségköreteket. És mindezt a forralt borok, a karácsonyi glögg, a gyümölcsös koktélok kíséretében.
Ebben a pompás fotókkal illusztrált könyvben a dán szerző több mint 80 hagyományos és különleges karácsonyi receptet oszt meg az olvasókkal, és közben megismertet az ünnepi szokásokkal is.
144 oldal
5990 Ft
Losonczi Zsuzsannáról, aki Mindszenten gyógyszerész, kiderült, hogy a szakmáján kívül
mesterfokon tud még valamit, amit manapság egyre kevesebben tudnak: hagyományos
magyar házi süteményeket készíteni. Olyanokat, amilyeneket cukrászdákban vagy
szupermarketekben soha nem lehet kapni, amilyeneket csak anyák és nagyanyák
generációi tudnak, amelyek bennünk, fogyasztókban a gyerekkori kényeztetést, a szülői,
nagyszülői otthonok illatát, hangulatát idézik fel.
108 oldal
2990 Ft
Több mint 70 recept az alapmártásoktól a serpenyős mártásokon, a salátaönteteken és a mártogatókon át az édes mártásokig. Minimális munkával maximális élvezet: csak pár lépés elkészíteni egy tökéletes mártást. Lehengerlő sokféleség: klasszikus, egzotikus, kiadós és könnyű mártások halhoz, húshoz, zöldséghez... és még sok minden más.
160 oldal
3990 Ft
Az impozáns, mintegy 100 egész oldalas, színes ételfotóval és számos állat-, illetve fázisfotóval illusztrált album minden húsimádó álma, mert a gyönyörűen fotózott, ínycsiklandó húsételek elkészítésének leírása mellett rendkívül alapos ismeretekkel vértezi fel az olvasót.
Stephan Otto, az Otto Gourmet vállalat húsmestere osztja meg könyvünkben tudását állatfajtákról, húsminőségről, tárolásról, érlelésről, vágásokról, fűszerezésről, elkészítési módokról és sok minden másról

Húsimádó ínyenceknek! Több mint 150 recept, élvezetiérték-fokozókat beleértve: tökéletes steak, bölénytatár, vaddisznóragu, bárányoldalas, sertésdagadó mézsörben, pulled pork burger, töltött liba...

Plusz: nagyméretű poszter a marha legelterjedtebb bontásáról

320 oldal
12000 Ft
A könyv maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek. A második fejezet készételeket alakít át, megmutatja, hogy a maradék főtt rizs, tészta, pörkölt, tejbegríz (és még sok minden más) miként ölthet új formát. A harmadik fejezetben pedig olyan tipikus ünnepi ételek kerülnek a középpontba, amelyekből hajlamosak vagyunk túl sokat készíteni, így előre borítékolhatjuk, hogy szükség lesz majd maradékmentésre. Ilyen a bejgli vagy a töltött káposzta. A negyedik, utolsó fejezet a tudatos tervezésre épít olyan receptpárokkal, amelyek azonos alapokról (közös fő összetevők, egyszerre megkezdett főzés) indulnak, de mégis teljesen másfélévé alakulnak.

Törekedtem arra, hogy minden ,,népszerű" maradék bekerüljön a könyvbe, és persze azt sem zárom ki, hogy egy-egy recepthez megmaradt hozzávaló nélkül is kedvet kap az olvasó. A maradékok hasznosítása nem kényszer és nem erőltetett dolog, hanem felelős és klassz életszemlélet, ami ráadásul a kreativitást is kibontakoztatja.
184 oldal
4990 Ft
Nem, nem kötelező 4 órás munkával emeletes születésnapi tortát készíteni a legkisebb gyereknek. Aki nem teszi, nem rossz szülő. Ő is csak ember (és lehet kicsit lusta is). És: még az egyszerű joghurttortából is csodákat lehet alkotni!
Szivárványlepke, gyümölcspikkelyes aranyhal, csokoládés kalózhajó... Eláruljuk, hogyan lehet gond nélkül csodás tortákat készíteni. Bizton állíthatjuk, hogy a gyerekek nem hisznek majd a szemüknek és nem tudnak betelni vele!
A torták dekorációjához szükséges hozzávalók szinte kivétel nélkül beszerezhetők magyarországi drogériákban vagy élelmi?szer-áruházakban, de helyettesíthetők is online szupermarketekben vagy az élelmiszer-áruházláncok webshopjaiban kapható hasonló termékekkel.
96 oldal
3500 Ft
Fordította: Balázs István
Naprakész információk, bárhová utazunk: friss címekkel, telefonszámokkal, email-címekkel és nyitva tartással! Egy tökéletes nap: kihagyhatatlan élmények 24 órába sűrítve. Best of: olcsó,...
Fordította: Árokszállásy Zoltán
,,Egyre gyakrabban zaklattak az utcán. Természetesen nem minden férfi ismerte fel bennem Zarifát, a karmesternőt, de a megjelenésem irritálta őket: a ruhám, a nadrágom, a tornacipőm, a lazán...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ