kiadvány oldalanként
Szakácskönyvek
Skandináviában a karácsony egész időszaka advent első vasárnapjától szilveszterig az ünnepek jegyében telik, amelyben a hagyományok tisztelete és a korszerű stílus egyformán jelen van. Az otthonosság érzését, a már nálunk is ismert dán szóval, a ,,hyggét" a gyertyafény, a melegség, a sütemények és édességek sokasága teremti meg. A december első hetében sütött nyalánkságoknak ki kell tartaniuk az ünnepek végéig, az üvegek megtelnek szegfűszeges, fahéjas kekszekkel, színes süteményekkel, a dobozok apró ajándékokkal, az asztalokra kikerülnek az egyszerű, örökzöld koszorúk, a fehér gyertyák, a mézeskalácsházikók. A villásreggelik, uzsonnák, ebédek és vacsorák a sokszor újszerű módon elkészített hagyományos ételeket és italokat kínálják: sokféle halat, húsokat, főként kacsát és sertéshúst, az évszaknak megfelelő zöldségköreteket. És mindezt a forralt borok, a karácsonyi glögg, a gyümölcsös koktélok kíséretében.
Ebben a pompás fotókkal illusztrált könyvben a dán szerző több mint 80 hagyományos és különleges karácsonyi receptet oszt meg az olvasókkal, és közben megismertet az ünnepi szokásokkal is.
144 oldal
5990 Ft
Losonczi Zsuzsannáról, aki Mindszenten gyógyszerész, kiderült, hogy a szakmáján kívül
mesterfokon tud még valamit, amit manapság egyre kevesebben tudnak: hagyományos
magyar házi süteményeket készíteni. Olyanokat, amilyeneket cukrászdákban vagy
szupermarketekben soha nem lehet kapni, amilyeneket csak anyák és nagyanyák
generációi tudnak, amelyek bennünk, fogyasztókban a gyerekkori kényeztetést, a szülői,
nagyszülői otthonok illatát, hangulatát idézik fel.
108 oldal
2990 Ft
Több mint 70 recept az alapmártásoktól a serpenyős mártásokon, a salátaönteteken és a mártogatókon át az édes mártásokig. Minimális munkával maximális élvezet: csak pár lépés elkészíteni egy tökéletes mártást. Lehengerlő sokféleség: klasszikus, egzotikus, kiadós és könnyű mártások halhoz, húshoz, zöldséghez... és még sok minden más.
160 oldal
3990 Ft
Az impozáns, mintegy 100 egész oldalas, színes ételfotóval és számos állat-, illetve fázisfotóval illusztrált album minden húsimádó álma, mert a gyönyörűen fotózott, ínycsiklandó húsételek elkészítésének leírása mellett rendkívül alapos ismeretekkel vértezi fel az olvasót.
Stephan Otto, az Otto Gourmet vállalat húsmestere osztja meg könyvünkben tudását állatfajtákról, húsminőségről, tárolásról, érlelésről, vágásokról, fűszerezésről, elkészítési módokról és sok minden másról

Húsimádó ínyenceknek! Több mint 150 recept, élvezetiérték-fokozókat beleértve: tökéletes steak, bölénytatár, vaddisznóragu, bárányoldalas, sertésdagadó mézsörben, pulled pork burger, töltött liba...

Plusz: nagyméretű poszter a marha legelterjedtebb bontásáról

320 oldal
12000 Ft
A könyv maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek. A második fejezet készételeket alakít át, megmutatja, hogy a maradék főtt rizs, tészta, pörkölt, tejbegríz (és még sok minden más) miként ölthet új formát. A harmadik fejezetben pedig olyan tipikus ünnepi ételek kerülnek a középpontba, amelyekből hajlamosak vagyunk túl sokat készíteni, így előre borítékolhatjuk, hogy szükség lesz majd maradékmentésre. Ilyen a bejgli vagy a töltött káposzta. A negyedik, utolsó fejezet a tudatos tervezésre épít olyan receptpárokkal, amelyek azonos alapokról (közös fő összetevők, egyszerre megkezdett főzés) indulnak, de mégis teljesen másfélévé alakulnak.

Törekedtem arra, hogy minden ,,népszerű" maradék bekerüljön a könyvbe, és persze azt sem zárom ki, hogy egy-egy recepthez megmaradt hozzávaló nélkül is kedvet kap az olvasó. A maradékok hasznosítása nem kényszer és nem erőltetett dolog, hanem felelős és klassz életszemlélet, ami ráadásul a kreativitást is kibontakoztatja.
184 oldal
4990 Ft
Nem, nem kötelező 4 órás munkával emeletes születésnapi tortát készíteni a legkisebb gyereknek. Aki nem teszi, nem rossz szülő. Ő is csak ember (és lehet kicsit lusta is). És: még az egyszerű joghurttortából is csodákat lehet alkotni!
Szivárványlepke, gyümölcspikkelyes aranyhal, csokoládés kalózhajó... Eláruljuk, hogyan lehet gond nélkül csodás tortákat készíteni. Bizton állíthatjuk, hogy a gyerekek nem hisznek majd a szemüknek és nem tudnak betelni vele!
A torták dekorációjához szükséges hozzávalók szinte kivétel nélkül beszerezhetők magyarországi drogériákban vagy élelmi?szer-áruházakban, de helyettesíthetők is online szupermarketekben vagy az élelmiszer-áruházláncok webshopjaiban kapható hasonló termékekkel.
96 oldal
3500 Ft
Alex French Guy Cooking vagyis Alexis Gabriel Ainouz egy igazi YouTube sztár és a főzés megszállottja. Ha eddig azt hitted, a főzés nehéz és unalmas, hallgass Alexre, és irány a konyha!
Első szakácskönyvében megtalálhatod a legjobb receptjeit: az egyszerű omlettet, vagy a tökéletes palacsintát (reggelire, ebédre vagy vacsorára is akár), az igazi, házilag készített pizzát, elképesztően egyszerű rament, a legeslegjobb hamburgert, amit kóstoltál, a francia hagymalevest (mégiscsak egy francia írta ezt a könyvet) vagy a csodálatos csokoládétortáét, amiért barátaid örökké hálásak lesznek neked.
Sok hasznos konyhai trükköt is találsz a könyvben, például megtudhatod, hogyan választhatsz könnyedén megfelelő bort az étel mellé, tanulhatsz hat mikrós trükköt, és a hagymaaprítás módszereit is ellesheted - séf módra, vagy utcai árus módra.
Jamie Oliver előszavával.
176 oldal
5490 Ft
Könyvünkben sokféle, a saját konyhánkban, saját kezünkkel elkészíthető recept található - az egyszerűbb, gyerekekkel együtt készíthető finomságoktól, mint a tiffin vagy a csokoládétallér, a sós kekszekig és chutney-kig, melyek a sajtokhoz passzolnak remekül, egészen az igazán különleges macaronokig, vagy trüffelekig, melyekből szép kis dobozkákba vagy üvegekbe csomagolva, szalaggal átkötve igazán különleges ajándék lesz. Nem feledkeztünk meg a lelkes szakácsokról sem. Nekik az olasz ajándékcsomagot és a mézeskalács házikót ajánljuk.
A szerző, Alison Walker diplomás séf, a tekintélyes brit Country Living és Good Housekeeping magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője.
176 oldal
4500 Ft
Ez a könyv azt mutatja meg, hogyan lehet tudatosan, finoman, fantáziadúsan főzni csomagolásra való ételeket, legyen szó komplett ebédről, snackről vagy egy laktató salátáról. Minden receptnél kis ábra jelöli ezért a glutén-, a laktóz-, a tojás- és a hozzáadott cukor-mentességet, illetve ha vegetáriánus, vagy vegán az étel. A színes képekkel illusztrált könyvet mindenkinek szánjuk, aki szeretne magával vinni finom és tápláló ételeket: azoknak is, akik fizikai munkát végeznek, és azoknak is, akik mozgásszegény életmódot folytatnak. Ezért nincs kalóriakorlát: fogyókúrába illeszthető és magasabb kalóriatartalmú fogások egyaránt kerültek bele.

180 oldal
4990 Ft
Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács... Amíg az étel a parti szauna kályháján fő, rajta tarthatjuk a szemünket a vízben játszó gyerekeken, vagy elmerenghetünk az augusztusi alkonyon. A könyvben található összes étel szaunában készült: a szaunakályha tetején vagy az égéstérben, a felöntőkanálban vagy a vízforraló üstben.
A gőzfürdőzés szüneteiben kirajzolódik a mai finn szaunakultúra képe is: van itt klasszikus gerendaszauna, jég- és sátorszauna, füstös és városi szauna, folyó- és tengerparti szauna, busz- és vasutasszauna, füstölő- és malátaaszaló szauna és még sok minden más. A szaunázás a finn élet szerves része, gyerektől az aggastyánig mindenki együtt izzad, falusiak és városiak, egyetemisták és híres emberek, síoktatók és aranymosók, motorosok és télapók egyformákká válnak a szauna gőzében.
192 oldal
5990 Ft
Ruzsa György, a művészettörténeti ikonkutatás legnagyobb hazai és nemzetközileg is elismert tudós művelőjének e legújabb - a művészettörténeti megközelítést az ikonteológiával összekapcsoló,...
Fordította: Bérczes Tibor
,,Az emberek félnek. Véleményem szerint életünknek ma ez az egyik legfontosabb jellemzője. A kudarctól való félelmünk bénítóan hat ránk akkor is, amikor szerelmesek vagyunk - írja Rika Ponnet....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ